Aktualno Sport

9. Ogulin Trail – rezultati

U subotu, 9. rujna, u 9 sati i 9 minuta, počeo je 9. po redu Ogulin trail u organizaciji Sportsko-rekreacijskog društva Koci. Start i cilj najbajkovitije utrke hrvatske trkačke scene bio je i ove godine u krugu bivše vojarne na Sv. Petru. Trčale su se 4 utrke: Regoč – duljine 35 km sa 56 natjecatelja, Kosjenka – 18 km sa 167 natjecatelja, Stribor – 8 km sa 192 natjecatelja i za najmlađe Tintilinić – duljine 1,5 km sa oko 50 natjecatelja. Sveukupno, najmasovnija utrka do sada, samo nekoliko je natjecatelja nedostajalo da se broja na startu zaokruži na 500, sveukupno je bilo 496 natjecatelja.

Frankopanska garda Ogulin je, tradicionalno, pucnjem iz kubura i pušaka označila početak svake utrke, a na startu su ih ispratile i ogulinske mažoretkinje. Pozdrav sudionicima, kojih je više od 400, uputio je gradonačelnik Dalibor Domitrović.
U najtežoj utrci, Regoč sa 35 kilometara, pobijedio je Željko Presečki (vrijeme 3:58:39), drugi je bio Milan Souček iz Češke, a treći Antu Patrčević, član Ogulin Trail Teama. Nastupila su 42 natjecatelja. U konkurenciji 7 žena pobijedila je Ivana Šimić iz AK Plitvice ispred Jasne Mikulić (Maraton klub Velika Gorica) i Vesele Brajković.

Utrku Kosjenka od 18 km završilo je 108 trkača. Pobijedio je Miran Cvet iz Slovenije, drugi je bio Mateo Ledinski (AK Bjelovar), a treći Stjepan Žanić (AK Maratonjare). Od trkača iz Ogulina Filip Francetić bio je 19-ti, Robert Lipošćak 30-ti, Ivan Sabljak 35-ti… U konkurenciji 50 žena najbolja ej bila Matea Grabovica (Zagorci) ispred Maje Krčelić (AK Plitvice) i Maje Matačić (Zlatar).
U obiteljskoj utrci Stribor od 8 km (83 natjecatelja) pobijedio je Dragan Narančić iz Otočca ispred Mirka Pribanića i Ivana Puškarića, četvrti je bio Marko Puškarić iz Lomosta, a kod žena (99) najbolja je bila Ema Hasan ispred Ane Hasan i Renate Kožar.
I konačno, u dječjoj utrci Tintilinić od 1,5 km (32 natjecatelja) pobijedio je Petar Stipetić (Ski klub Ogulin) spred Luke Mateše i Doriana Rendulića, a kod djevojčica (28) najbrža je bila Ana Domitrović ispred Eve Bertović i Petre Vrbanić.