Aktualno Kolumne S vama kroz svaki dan Vedrana Rudan

Vedrana Rudan – Licenca za klanje

Svaka čast Indexu. Otkrio je aferu koja “trese” Hrvatsku. Trese je kurac. Jebe se narodu. Ipak, bravo, Indeks! Neka se narod na portalima zajebava. Kopka me nešto? Jeste li vi Indexovci zaista učinili čudo kad ste otkrili da jedan naš ministar diže silnu lovu na mrtvim svinjama a zaradu ne upisuje u imovinsku karticu?

Nije baš da naši ministri skrivaju od nas da prepisuju doktorate, imaju lažne diplome, sami sebi dodjeljuju stanove, lažno prikazuju troškove života kad su daleko od svoje porodice… Ova svinjarija je jedna u nizu aferica koju će već sutra zamijeniti druga.

Svi su se mediji obrušili na jadnog ministra koji ni uz nadljudske napore nije u stanju složiti prostu rečenicu. Zato i jest ministar i ekspert za svinje. Nitko iz medija da bi riječ rekao da svi ti silni milijuni neće završiti u njegov džep i džepove njegove uže i šire porodice.

Ekipa će sigurno omastiti brkove mašću jadnih svinja ali većina love će ipak završiti na tajnim računima šefa onih grobara. Dio će pripasti zločinačkoj organizaciji kojoj trebaju milijuni lešina jer su izbori na vratima.

Jebati porodicu onom sirotanu a potpuno zanemariti ulogu Plenkovića i kompanije u svinjskoj kristalnoj noći sljepilo je tipično za Hrvatice i Hrvate. Jesmo li svi skupa glupi k’o kurac već trideset godina? Jesmo. Zašto su nas onda svinje uznemirile? Ma, nisu nas uznemirile. Portali talasaju prljavu vodu zbog klikova i širenja reklama za lijekove protiv hemoroida, kurjih očiju i tableta koje i mrtvima dižu kurac.

Plenković lijepo kaže, ministar nije kriv, zaboravio je. Ne kaže, ja sam mu dao dozvolu da sakrije lovu za mene i ekipu. On govori novinarima, oni pozorno slušaju i bilježe kako crknute svinje u komadu nisu bitne, bitno je da su pojeftinili svinjski vrat i mljevena svinja.

Kad smo već kod istraživačkog novinarstva koje je skupo za popizdit i jako zahtjevno jer u Hrvatskoj ništa nije transparentno, a korupcija caruje… Ja u te priče ne vjerujem.

Ajmo o Rijeci malo, gradu kojim baš 100% ne vlada HDZ. Gradski oci, neka se tako zovu razbojnici u ovoj priči, PRODALI su Žabicu, epicentar Rijeke. Za vas koji ne znate što je Rijeci Žabica.

Žabica je Rijeci ono što je Veneciji Trg svetog Marka, Zagrebu Trg bana Jelačića… PRODALI su nekome srce našeg grada. I? Jesu li se Riječani i Riječanke uznemirili? Jesu li lokalni portali prodali više masti protiv hemoroida? Nisu.

Uskoro će HDZ u Rijeci dati nekome u dugogodišnju koncesiju i riječku rivu i more i ogroman komad kopna. Taj netko će tamo izgraditi nešto. Preko noći je komad Rijeke postao komad zemlje od “državnog interesa”.

Zagrebačke svinje maknule su iz igre riječke. Je li netko izašao na Korzo i jebao mater prodavatelju naše prošlosti, naše sadašnjosti i naše budućnosti? Ne pada nam na pamet.

Mi na tridesetogodišnju zlovlast HDZ-a i povremenu SDP-a gledamo kao na sudbu kletu. Zato se one masti protiv hemoroida i pored agresivne reklame uz tekstove o korupciji tako slabo prodaju.

O Rijeci ima još. Najljepši dio grada prodan je jednom trgovačkom lancu. Sada taj isti lanac, istražite novinari, možda netko ipak klikne, prodaje od grada jeftino kupljenu zemlju po astronomskoj cijeni. Naravno da znam kome ali nisam istraživački novinar pa me boli kurac.

Kolike su se stotine tisuća eura, da ne kažem milijuni eura provizije slili u džepove lokalnih i nacionalnih svinja ne znaju ni one.

I? Hoće li Riječanke i Riječani krenuti na još neko vrijeme neprodani Korzo i letvama, lancima i bacačima vatre nasrnuti na grobare svinja i trgovce hrvatskom zemljom? Nema šanse. Za njih su svi naši otvori širom otvoreni i debelo podmazani. Jebite nas svinjo koljači. Jebite nas grobari svinja. Jebite nas trgovci zemljom. Mi Hrvati smo najsretniji s kurcem u guzici.

Zašto ću ja ostati doma? Koje glupo pitanje. Izbori su pred vratima. Moja je penzija 451,64 eura. Za koji ću dan zato jer sam djelić najvećeg biračkog tijela u Hrvatskoj dobiti jednokratnu pomoć od, čini mi se, 80 eura. Znate li koliko se mljevenog svinjskog mesa i svinjskog vrata kojima je Plenković zamrznuo cijenu može kupiti za tu lovu? Ne znate? Pitajte Plenkovića.

Ja ću ovih dana svaki čas bacati oko na mobitel. Čekat ću veselo Plenkovićev poklon. Nek’ se deru oni kojima ovdje nije dobro.

(Stavovi izneseni u autorskim kolumnama i komentarima, ne odražavaju stavove uredništva, već su to osobni stavovi autora pojedine kolumne i komentara.)