Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Probijena druga cijev tunela Učka

Probijena je druga cijev tunela Učka. Nakon gotovo 1000 dana radova, paralelnog probijanja cijevi s obje strane – posljednji dio tunela dugog 5600 metara probijen je uz brojne uzvanike. Kvarner i Istra desetljećima čekaju drugu cijev, tunel je probijen, ali će na prolazak njome morati još pričekati jer se radovi nastavljaju.

Novinarka Dajana Kruneš javila je za podnevni Dnevnik HTV-a da je probijena druga cijev u dužini od 5600 m, ali da to nije kraj radova.

  • Da bi se Istarski ipsilon povezao s mrežom hrvatskih autocesta, morat će se u idućim mjesecima raditi i s istarske i s kvarnerske strane tunela. Što se tiče istarskog dijela to su veliki infrastrukturni radovi poput izgradnje vijadukta iznad rijeke Mirne i vijadukta Limska draga, a što se tiče kvarnerskog dijela od tunela Učka do čvora Matulji brza cesta postaje autocesta, kazala je Kruneš.

Svečanost probijanja druge cijevi tunela odvija se u tunelu gdje je premijer Andrej Plenković, resorni ministar Oleg Butković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. (Dajana Kruneš/M.B./Podnevni dnevnik HTV-a/HRT)