Aktualno Kolumne Kruloteka S vama kroz svaki dan

Krule – “Da sam rođen pod danskim životnim standardom, ja bi s 3 godine otišao od kuće”

Ne znam… što se nas svako malo netko sjeti uspoređivati s Danskom… pa su nas tako ove godine usporedili kao… kao kod nas djeca od roditelja odlaze u 32. godini života a eto u Danskoj već sa 18 odlaze od kuće i roditelja. Ne jebe nikog to što Danci i mi vodimo totalno različite načine života, kulturološki smo 2 različite galaksije i totalno suprotni i samim tim neusporedivi… al eto… oni zlatni mi eto zakurac
Pa jebem ti mater, ja da sam rođen pod danskim životnim standardom, ja bi s 3 godine otišao od kuće i roditelja. Sa 4 bi već imao dijete, sina recimo… išao bi s njim u vrtić, ja i sin zagrljeni. Kod kuće žena pita kad ćemo na more, odgovaram – što ćemo na more kad ne znamo plivati! U četvrtom osnovne bježim sa sata jer imam roditeljski, mali mi krenuo u 1. razred. U šestom razredu tragedija, zove me puničina razrednica, punica pala pijana iz autobusa na srednjoškolskom maturalnom putovanju u Češkoj, upitna joj matura. U 8. razredu me umjesto puberteta lovi kriza srednjih godina, kupujem motor i rastajem se. Motor zapljenjuje banka, nisam vratio kredit koji sam podigao još kad sam živio s roditeljima. Živim boemski i razmišljam o povratku kući. Imam 32 godine.
Samo je pitanje dana kad će se naći neki pametnjaković i usporediti nas s Egipćanima… pa će biti – “Evo vidite, Egipćarac se ne žali na +62 da mu je vruće… a mi… mi već na +38 krenemo kukat!”
ili… “Evo vidite, Eskim u potkošulji peca ribu na -54 a kod nas se na -10 nose zimski kaputi!”
To to!