Aktualno PROMO

Bundevijada u Vrbovskom donosi rapsodiju jeseni u vaša srca!

Neka bogata i mirisna jesen započne Bundevijadom u Vrbovskom !

U subotu i nedjelju, 07. i 08. listopada 2023. svi putevi vode u Vrbovsko.

Razlog tome je tradicionalna Bundevijada, prekrasna priča s bundevom u glavnoj ulozi, bogatim cjelodnevnim programom prepunim pjesme, plesa, zanimljivih i poznatih gostiju, brojnih degustacija, delicija i tradicije.

Prostor Sportske dvorane bit će ispunjen brojnim izlagačima autohtonih proizvoda, pa je to svakako prilika da nabavite zimnicu, počastite se finim suhomesnatim proizvodima, domaćim sirevima, bučinim uljem, brašnom, aromatičnim likerima, rakijama, te domaćim kolačima i kušate neke nove nesvakidašnje specijalitete.

Bundeve svih vrsta, boja i oblika pretvorit će vikend u Vrbovskom u čarobnu priču pogodnu za sve dobne uzraste. Naši najmlađi moći će uživati u dječjoj radionici, dok će oni nešto stariji, a posebno oni koji vole dobru „staru“ tradiciji uživati uz janjetinu, odojak, jela s roštilja, kušati rapsodiju goranskih domaćih štrudli od bundeva, šljiva, oraha, sira i lješnjaka. Nezaobilazne su i one nešto malo modernije slastice poput zapečenih palačinki, fritula, te raznih torti…. Sve skupa će spajati prepuna dvorana, što izlagača, što bogatog kulturno-umjetničkog programa s još ponekim iznenađenjima.

Vidimo se u Vrbovskom!

Jedno od njih svakako će biti kulinarskih show koji će u subotu izvesti Valentina Vukadinović (Gorski kotao) poznata vrbovšćanska kulinarska majstorica te njezin simpatični gost Duško Ćurlić. U samom otvorenju spektaklom na harmonici i violončelu će nas počastiti i dobro poznato lice Supertalenta – Martin Kutnar. Ne manje atraktivan bit će i nastup mladih plesnih zvijezda s kojima ćemo se ljuljati u ritmu latino i standardnih plesova. Kroz program vodit će nas poznata Renata Končić MINEA, a bit će i izbora za najfinije slatko i slano jelo te revije puhačkih orkestara. Vrhunac subote je koncert popularne grupe GAZDE koji će otpočeti od 19,00 sati.

Nedjelja će kao i subota nuditi izvanredan program iz kojeg ćemo izdvojiti KULINARSKI SHOW „Čarobni kotao“ u kojem ćemo se sladiti Vanjinim slano-slatkim zalogajčićima i Majinim Lynx koktelima s ginom i bundevom. Tu je i izbor za najtežu, najmanju i najinteresantniju bundevu. Vrlo važan dio ponude je i vanjski prostor koji će biti rezerviran za KUĆU DOBRE HRANE. Kako i samo ime kaže riječ je o ugostiteljskoj ponudi koja će biti smještena u velikom šatoru u kojem će nas tijekom cijelog dana zabavljati odličan goranski bend TRIO GORANI.

Nadamo se lijepom jesenjem vremenu no ukoliko ono bude i malo manje lijepo pobrinuli smo se da čitav vanjski prostor bude natkriven i povezan sa Sportskom dvoranom tako da bilo sunce ili kiša svi sadržaji Bundevijade biti će dostupni i garantirat će dobru zabavu i odličnu atmosferu.

Rezervirajte svoj vikend jer 07. i 08. listopada 2023. Bundevijada vam donosi bogatu rapsodiju jeseni u vaša srca. Dolazak možete kombinirat i posjetiti izletište Kamačnik, te ostale turističke destinacije grada kao i ugostiteljske objekte koji će također toga vikenda nuditi jela od bundeva.
Za sve informacije možete se obratiti GRADU VRBOVSKOM a više o Bundevijadi i detaljnom programu pronaći na www.VisitVrbovsko.hr i www.vrbovsko.hr gdje se možete i prijaviti za izlaganje i prodaju svojih proizvoda.