Aktualno OG sada Ogulin

“Klečka čarolija” i “Regoč” se predstavile na 35. Državnoj smotri učeničkih zadruga RH

Učenička zadruga „Klečka čarolija“ ogulinske Gimnazije i strukovne škole “Bernardina Frankopana” je i ove godine izborila sudjelovanje na Državnoj smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske.

Kako su izvijestili na društvenim mrežama, ovogodišnja, 35. Smotra, održavala se u Poreču od 26. do 29. rujna., a njihovu školu i zadrugu predstavljale su učenice 4.c razreda, ekonomistice Elizabeta Brozović i Andrea Špehar s mentoricom profesoricom Jasminkom Turinom Luketić.
Na Smotri je sudjelovalo ukupno 65 učeničkih zadruga iz cijele Hrvatske u kategoriji Smotra, te 9 zadruga u kategoriji Istraživački rad.

“Glavni proizvod kojim smo se predstavili na ovogodišnjoj Smotri je Vilinska livada.
Riječ je o proizvodu ,slici vile, izrađenoj većim dijelom od prešanog ogulinskog bilja te je, kao takav, jedinstven ukras, poklon ili suvenir grada Ogulina. Ovaj proizvod, uz već postojeće proizvode :Vilinsku igru memorije, sirup Abies-moć čarobne šume, slikovnicu i bojanku Šuma legendi, čini jednu tematski povezanu cjelinu i osnažuje sliku grada, Ogulina kao zavičaja bajke.
Iako je državno povjerenstvo bilo vrlo strogo u ocjenjivanju svih elemenata (izložbeni prostor, funkcionalnost proizvoda, prodajni razgovor, prezentacija izrade proizvoda), velikog stresa nije bilo jer je Državna smotra za sve odabrane na županijskim smotrama zapravo nagrada i nije bilo rangiranja, osim u kategoriji Istraživački rad. Iz Poreča nosimo u sjećanju samo pozitivna iskustva, nova prijateljstva i nova znanja.
Čestitamo učenicama i mentorici na još jednoj državnoj smotri!” – poručili su u svojoj objavi iz ove ogulinske škole.

Sudeći prema objavama na društvenim mrežama, na Državnoj smotri se predstavila i učenička zadruga “Regoč” ogulinske OŠ “Ivane Brlić – Mažuranić”. Učenike su predvodile mentorice Adriana Vukelja i Jasmina Salopek Smolčić.