Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinska Obrtnička i tehnička škola na a natjecanju 3D MASTER – KARLOVAC

Učenici 3.f razreda ogulinskog OTŠ-a su se, pod mentorstvom profesora Patrika Poljaka, predstavili na natjecanju 3D MASTER – KARLOVAC. Natjecanje se odvijalo od 16. do 19. listopada u Karlovcu, u sklopu projekta STRuKa i Ti.

Natjecanje je bilo podijeljeno u tri kategorije – svaki dan jedan zadatak. Učenici su unutar CAD/CAM programa (Fusion360) trebali izraditi model prema zadanom predlošku, dobiti potrebni kod za printer, te izvršiti printanje predmeta na 3D printeru (Prusa 3d printer).

Kako su izvijestili iz ogulinske Obrtničke i tehničke škole, na natjecanju su 17. listopada nastupili učenici Luka Ivanac, David Vuković, Jan Renka i Josip Sabo. Okušali su se u izradi ručice gasa za trimer, a osvojili su 1. mjesto.

Dan kasnije, 18. listopada, učenici Matija Sabljak, Fran Škrtić, Teo Blašković i Emilio Piškur su se na natjecanju predstavili izradom ručice špage za startanje, za što su osvojili 2.mjesto.

Učenici Martin Aščić, Mihael Turkalj, Matej Dujmić i Borna Trifković osvojili su u četvrtak, 19. listopada, pak 1.mjesto nastupom u izradi dvokrakog noža za trimer.

“U ukupnom poretku ogulinska Obrtnička i tehnička škola je s dva zlata i jednim srebrom u tri kategorije zadataka zauzela prvo mjesto. Učenici su pokazali iznimnu količinu znanja iz područja mjerenja pomičnim mjerilom, rada u CAD/CAM programima i rukovanja 3D printerom, te ovim putem čestitamo učenicima i njihovom mentoru.” – poručili su zaključno na mrežnim stranicama škole.(foto: OiTŠ Ogulin)