Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Vinkovčanki kaznena prijava i pritvor za prijetnju školi

Protiv 37-godišnjakinje koja je u četvrtak prijetila da će na vinkovačku osnovnu školu Bartola Kašića baciti bombu, policija je podnijela kaznenu prijavu te je osumnjičena  predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Iz policije navode kako su, nakon što su u četvrtak u 15 sati zaprimili dojavu da je ženska osoba prijetila u blizini osnovne škole u Vinkovcima, policajci promptno reagirali. Ostvarili su suradnju s odgovornim osobama osnovne škole i nadležnog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad te u 16.50 u prostorije policije priveli 37-godišnjakinju zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje.

Nad 37-godišnjakinjom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je potvrđena sumnja kako je 19. listopada oko 13.40 u dvorištu vinkovačke osnovne škole uputila ozbiljnu prijetnju napadom opasnim sredstvom na školu.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, u domu osumnjičene 37-godišnjakinje je temeljem sudskog naloga provedena pretraga, navode iz policije.

Iz Osnovne škole Bartola Kašića izvijestili su kako je u četvrtak ženska osoba, po navodima nekoliko učenika, došla u školsko dvorište i izjavila kako će baciti bombu na školu o čemu je škola odmah izvijestila policiju.

– Škola je preventivno odmah reagirala i izvijestila policiju koja provodi istraživanje. Škola je postupila prema Pravilniku i Protokolu te su naši učenici sigurni i mogu doći u školu. Pozivam ih sve da budu prisutni na nastavi. Nadležne institucije provode daljnje istraživanje, navodi se u priopćenju ravnateljice škole Vlaste Pavlović Elez.

Nastava se danas normalno održavala, a ispred škole dežura policijski službenik. Dio roditelja zbog straha svoju djecu do daljnjega neće slati na nastavu. Problemi s tom majkom, tvrde, traju već dulje vrijeme.

Za HRT izjavu su dali neki roditelji.

– Stajala je tu, snimala je, prijetila. To mjesecima traje, ona ugnjetava našu djecu i prijetila je na društvenim mrežama da će baciti bombu jer pod navodnicima naša djeca zlostavljaju njenu. A to uopće nije istina. Ne želimo slati djecu u školu dok se to ne riješi i dok se ne vidi što s tom dotičnom osobom koja je u pritvoru. Ona će najvjerojatnije biti puštena i rečeno mi je od strane policije da će dobiti zabranu pristupa školi, navode roditelji.(hrt)