Aktualno OG sada Ogulin

Na području općine Saborskog policijskom pretragom pronađena veća količina oružja, streljiva i eksplozivnih tvari

Policijski službenici Policijske postaje Ogulin zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca (52 i 46).

U okviru kriminalističkog istraživanja policijski službenici su u utorak, 24. listopada temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu na području općine Saborsko izvršili pretragu doma i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni muškarci. Tom prilikom pronađena je veća količina oružja, streljiva i eksplozivnih tvari te njihovih sastavnih i rezervnih dijelova.

Zbog sumnje da su muškarci počinili kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari jučer su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu. Također će protiv obojice osumnjičenih nadležnom općinskom sudu biti proslijeđen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana – navode iz policije. (foto: PU Karlovačka)