Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Strava u okolici Zagreba: Kćer (14) dvije godine prisiljavali da prosi i krade. S tim novcem kupovali kuće

Sve je počelo kada je djevojčica imala 12 godina. Njezini roditelji, umjesto da brinu o njoj, iskorištavali su ju na najgrublji mogući način. Sada su oboje pod istragom zbog sumnje u trgovinu ljudima.

Silili su ju da prosjači i krade u brojnim zemljama, poput Španjolske, Italije, Francuske… Za to vrijeme djevojčica nije išla u školu, nije imala zdravstveno osiguranje, morala je čuvati mlađu braću i sestre.

Dvije godine pakla
Horor je trajao dvije godine dok djevojčica nije uspjela pobjeći iz kuće u okolici Zagreba gdje su ju roditelji skrivali zajedno s ostalom djecom. U pitanju je, kako neslužbeno doznajemo, vila u okolici Zagreba koju osumnjičeni par zasigurno nije stekao na legalan način.
Nakon što je slučaj prijavila policija je upala u kuću gdje je zatečena majka djevojčice. Budući da je u drugom stanju kazala je policajcima da joj je loše, te da se boji spontanog pobačaja. Prevezena je bolnicu gdje je zadržana na liječenju. Čim joj zdravstveno stanju bude dopuštalo bit će prebačena u istražni zatvor koji joj je Županijski sud u Zagrebu odredio na zahtjev tužiteljstva.

Očuh je uspio pobjeći
Istražni zatvor određen je i njezinom mužu koji je uspio pobjeći prije upada policije u kuću. Budući da ima državljanstvo BiH i Srbije za njim bi uskoro trebala biti raspisana tjeralica.

Djevojčica je u svom iskazu navela da joj je majka jednom odrezala kosu i obrijala obrve. Nakon toga joj je rekla da ode u policiju i prijavi da ju je netko napao. Ona to nije učinila. Ispričala je da su roditelji novac koji je dobila prosjačenjem ulazili u nekretnine diljem Hrvatske i BiH. Kada bi odbila prosjačiti ili krasti majka i očuh su ju tukli kablovima i remenima.

Nakon što se doznalo za ovaj strašan slučaj dijete je oduzeto obitelji i smješteno u sigurnu kuću. Iz obitelji su izuzeta i ostala djeca, koja će vjerojatno biti smještena u neki dom za nezbrinutu djecu.(N1)