Aktualno OG sada Ogulin

U nastavku ciklusa Poniranja – u petak prof. Nives Opačić

U ogulinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici u petak će biti nastavljen ciklus Poniranja. Ovaj uspješan ciklus zajedničkim snagama organiziraju Ogranak Matice hrvatske u Ogulinu i Gradska knjižnica i čitaonica, a ogulinskoj publici će se ovaj put predstaviti jezikoslovka, znanstvenica, filologinja i književnica prof. Nives Opačić. Početak književnog susreta zakazan je za 18 sati, a odvijat će se u Velikoj dvorani Gradske knjižnice.

Vjerujemo da vam prof. Nives Opačić ne trebamo posebno predstavljati, upravo zbog naše prijašnje suradnje s profesoricom Opačić kroz rubriku “(Ne)pismenost“. Više od jednog desetljeća prof. Opačić je našim sugrađanima i putem Radio Ogulina dijelila jezične savjete, ukazivala je na najčešće pogreške koje se javljaju, otklanjala je sve nedoumice, a povratne reakcije slušatelja govorile su da je ova emisija bila odlično prihvaćena.

Zahvaljujući ciklusu Poniranja, sada imate priliku i osobno poslušati i upoznati našu suradnicu prof. Opačić, a možete pripremiti i pitanja za gošću, jer smo sigurni da će na njih vrlo rado odgovarati.