Aktualno OG sada Ogulin

„CodeWeek aktivnosti“ u nastavi ekonomske skupine predmeta

U vremenu od 7. do 22. listopada 2023. godine u ogulinskoj Gimnaziji održano je obilježavanje Europskog tjedna programiranja. To je društvena inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način približiti programiranje i digitalnu pismenost. Provedene su različite aktivnosti u kojima su sudjelovali učenici 3. i 4. razreda zanimanja ekonomist i nastavnik Branko Rumenović, a provodile su se u sklopu nastave ekonomske skupine predmeta.

Aktivnost pod nazivom „CodeWeek 2023. & eTwinning and Erasmus + projects in GSBF Ogulin“ prijavljena je i registrirana na međunarodnoj karti događanja, a uključivala je pripremanje, osmišljavanje, sudjelovanje i organizaciju javnog događaja na državnoj razini vezanog uz obrazovanje, predstavljanje primjera dobre prakse, suradnju s lokalnom zajednicom te umrežavanje nastavnika.

Pored  učenika Gimnazije, u ovoj aktivnosti sudjelovali su i ostali učenici iz Hrvatske (Osijeka, Gline) te učenici iz Litve i Rumunjske. Bila je ovo prilika za predstavljanje novih aktivnosti u sklopu eTwinning projekata „Let’s travel with eTwinning“ i „Student skills for education“. U svim aktivnostima učenici su razvijali digitalnu pismenost, surađivali na projektnim aktivnostima te razvijali strukovne vještine.