Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Ukrajinski vrh: Rat je ušao u pat-poziciju

Ruske snage nastavljaju pritiskati ukrajinsku obranu kod Avdiivke u Doneckoj oblasti. U gradu se svakodnevno bilježe deseci raketnih udara, a policija nastoji evakuirati stare i nemoćne. U posjet Kijevu stigla je i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen. Ukrajinski vojni vrh upozorava da je rat ušao u pat-poziciju, a na sukob se u svom govoru osvrnuo i ruski predsjednik Vladimir Putin. Poručuje da je ruska aneksija Krima 2014. bila potaknuta politikom Kijeva.
Ukrajinski vojni vrh upozorava da je rat ušao u pat-poziciju, a na sukob se u svom govoru osvrnuo i ruski predsjednik Vladimir Putin. Poručuje da je ruska aneksija Krima 2014. bila potaknuta politikom Kijeva.

– Da s bratskom Ukrajinom imamo razvijene odnose na moderan, prijateljski način, nikomu ne bi palo na pamet poduzeti radnje vezane uz Krim. Da je ondje sve u redu, da se normalno postupa s ruskim narodom, da se nikad nisu dogodili državni udari – komu bi u Rusiji palo na pamet tako postupiti prema Krimu? Stavili su nas pred gotov čin. To isto zatim se dogodilo s Donbasom i Novorusijom, rekao je ruski predsjednik.(hrt)