Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Dokaz da će majka napraviti sve za dijete! Ukrali joj auto u kojem je bila beba, a onda krenula u akciju

Majka (33) iz grada Brisbane u Australiji, spasila je svoje dijete iz automobila koji joj je ukraden na imanju Saint Paul’s Terrace u Spring Hillu, u nedjelju u podne, prenosi Daily Mail.

U auto je uskočila 32-godišnja žena i pobjegla sa 18-mjesečnim djetetom na stražnjem sjedalu. S djetetom i telefonom u navodno ukradenom automobilu, majka je brzo uskočila u drugi automobil i krenula u potjeru uz pomoć GPS sustava za praćenje svog telefona.
Nakon što je sustigla ženu koja joj je ukrala auto dok joj je dijete bilo na stražnjem sjedalu, majka ju je presjekla i zaustavila. Vjeruje se da je navodna počiniteljica predala automobil i dijete prije nego što je došla policija.
Majka je ozlijedila nogu dok je ženu izvlačila iz automobila, dok je njezino dijete neozlijeđeno. Nije bilo potrebe za odlazak u bolnicu.

Policija Queenslanda potvrdila je da se skupina stranaca udružila i ‘pomogla u obuzdavanju počiniteljice dok policija nije stigla ubrzo nakon toga’.

Počiniteljica je uhićena na mjestu događaja i optužena za po jednu točku optužnice za krađu djeteta, nedozvoljenu upotrebu motornog vozila i vožnju bez dozvole.

Očekuje se da će se u ponedjeljak suočiti s Prekršajnim sudom u Brisbaneu.
Kraljevski automobilski klub Queenslanda izvijestio je o 10 postotnom porastu krađa automobila u Queenslandu tijekom financijske godine 2022.-23., ukupno 1760 tužbi.
‘Stanovnici Queenslanda moraju voditi računa o sigurnosti kada parkiraju svoje automobile.

‘Kad je moguće, parkirajte svoj automobil u zaključanoj garaži ili zatvorenom prilazu i zaključajte svoj automobil, čak i kada je na sigurnom mjestu.

‘Ako se nađete u nesretnoj situaciji da vam ukradu automobil, odmah se obratite lokalnoj policiji kako biste prijavili krađu, a zatim kontaktirajte svog osiguravatelja kako biste provjerili svoje pokriće i podnijeli zahtjev.’ (danas.hr)