Aktualno OG sada Ogulin

Obilježen deseti rođendan Ivanine kuće bajke

13. prosinca 2013. godine svoja vrata otvorio je Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke. Okrugli, 10. rođendan ustanove obilježen je prigodnim programom, koji je održan u nazočnosti uzvanika.

Zamjenica ravnateljice Ivanine kuće bajke Žana Kirasić je, kroz kratku prezentaciju, uzvanike upoznala s ostvarenim rezultatima rada ustanove tijekom proteklih 10 godina.

Bila je ovo prigoda da se, između ostalog, istaknu i uspješni projekti u kojima je Ivanina kuća bajke sudjelovala i još uvijek sudjeluje, a mnogi od njih su i međunarodnog karaktera.

Među okupljenim uzvanicima bili su i gradonačelnik Dalibor Domitrović, njegov zamjenik Daniel Vukelja, te predsjednik Gradskog vijeća Marinko Herman.

Upućujući rođendansku čestitku, u svom govoru gradonačelnik Domitrović osvrnuo se na značaj i ulogu ove gradske ustanove u našoj lokalnoj zajednici. Pritom je riječi zahvale uputio svima onima koji su na bilo koji način dali doprinos u njenom nastanku, a posebno prvoj ravnateljici Ankici Puškarić, koja je također nazočila rođendanskoj proslavi.

Rođendansku čestitku djelatnicama ustanove je zatim, u ime ministrice kulture i medija RH Nine Obuljen – Koržinek, uputila njena izaslanica Nevena Tudor Perković. Obraćajući se nazočnima naglasila je važnost koji ima kultura u društvenom životu, a u toj priči posebno mjesto pripada i Ivaninoj kući bajke.

10. rođendan ustanove poklopio se i s desetim rođendanom bajke “Bajka o hrabrom kuharu”, koja je posebno napisana upravo za potrebe Ivanine kuće bajke. Upravo tu bajku okupljenima je u nastavku programa ispripovijedao naš mladi pripovjedač Noa Salopek.

Ovom prigodom uzvanicima je premijerno predstavljen i novi projekt Ivanine kuće bajke “Zakorači u bajku”. Projekt u Kuću bajke uvodi tehnologiju miješane stvarnosti, pa su uzvanici dobili priliku putem VR naočala zakoračiti u bajku Regoč. Ovaj zanimljiv novitet će dodatno obogatiti postav stalne izložbe Ivanine kuće bajke.

Dodajmo ovome, da je povodom 10. rođendana Ivanine kuće bajke, posjetiteljima ponuđena mogućnost da ju posjete tijekom dana besplatno. Nadamo se da ste iskoristili ovu priliku, te da ste već kroz VR naočale zavirili u bajku “Regoč”.