Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Prosvjedi u Beogradu ne staju! Oglasio se srpski MUP: ‘Gađaju policajce motkama i kamenjem’

Prosvjedi povodom rezultata izbora u Srbiji u kojima je ponovno izbore osvojila stranka Aleksandra Vučića, SNS, još uvijek traju. Nakon sinoćnjeg prosvjeda u kojem je oštećena zgrada Skupštine, oglasio se i načelnik Uprave policije.
Načelnik Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Ivica Ivković istaknuo je da je tijekom neprijavljenog okupljanja građana u organizaciji “Srbija protiv nasilja” i pokušaja nasilnog upada u Skupštinu grada Beograda ozlijeđeno osam policijskih službenika, dok je 38 osoba procesuirano zbog kaznenih djela “pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja” i “nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu”, piše Telegraf.
“Povodom sinoćnjih događaja, Ministarstvo unutarnjih poslova želi objektivno informirati javnost o činjenicama koje su važne za građane. Naime, 24. prosinca 2023. oko 18 sati, došlo je do neprijavljenog okupljanja građana u organizaciji koalicije „Srbija protiv nasilja“ ispred zgrade Republičke izborne komisije u Ulici kralja Milana br. 14. Tom prilikom okupilo se 2.490 građana, a tijekom ovog javnog okupljanja više političkih predstavnika navedene koalicije se obratilo prisutnima i iz njihovih govora već se mogao predvidjeti i naslutiti dalji razvoj situacije“, rekao je Ivković.

Prosvjedi se nastavljaju i danas, a oko svega se oglasio i Vučić na svom Instagram profilu.

“Ja sam taj koji je bio na terasi, koji je bio u Predsjedništvu, na svom radnom mjestu, i nisam vas se nimalo uplašio i neću vam dati da srušite Srbiju”, napisao je.(rtl)