Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Pijani Neno mora platiti 1000 eura jer je zaspao ispred stana jedne žene. Morala ga je preskočiti


Ležao je na hodniku zgrade ispred vrata stana u vlasništvu žene koja ga je morala prekoračiti da bi ušla u svoj stan

Izvjesni Neno iz Karlovca koji je u rujnu ove godine pijan zaspao pred vratima svoje susjede – zbog čega ga je ona morala prekoračiti kako bi ušla u svoj stan – mora platiti 1000 eura kazne, piše Danica.

Naime, 50-godišnjak je te rujanske večeri, oko 20.30 sati u Ulici Stanka Vraza u Karlovcu, narušavao javni red i mir pod vidnim utjecajem alkohola u hodniku stambene zgrade u kojoj živi.

‘Ležao je na hodniku zgrade ispred vrata stana u vlasništvu žene koja ga je morala prekoračiti da bi ušla u svoj stan. Nakon toga je okrivljenik nerazgovijetno vikao, galamio i psovao ostale stanare te je tom prilikom uznemirio troje stanara navedene stambene zgrade. Time je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira‘, kazala je sutkinja.

Muškarac je nepravomoćno osuđen na novčanu kaznu od 1000 eura te mora platiti 20 eura troškova postupka. No dobro je i prošao jer je za taj prekršaj predviđena kazna i do 2000 eura. Podsjetimo, ove je godine promijenjen Zakon o prekršajima zbog čega je kazna ovako visoka.

Neno iz Karlovca na kaznu se može žaliti, piše Danica. (S.N., jutarnji.hr)