Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Zagrepčanin: Napali su mi ženu Filipinku. Vikali su da će je ubiti. Istrčao sam iz zgrade u pidžami

Novi napad na stranu državljanku dogodio se u petak oko 16 sati u centru Zagreba kad su Filipinki trojica muškaraca prepriječila put
Moja supruga se vraća s posla oko 16 sati, a kad je iz Vlaške ulice došla do ulice u kojoj stanujemo trojica muškaraca su joj agresivno prišli. Tražili su od nje da im da novce za taksi. Potom jedan od trojice joj nije dao da prođe. Ona ga je uspjela zaobići te je trčala kako bi im pobjegla. Taj je trčao za njom i vikao joj da će ju ubiti i da se vrati u Kinu, rekao je čitatelj T.K. čija supruga filipinske nacionalnosti je u petak oko 16 sati doživjela napad u centru Zagreba.

Filipinka A.R. (31) iako u stanju šoka, uspjela je opisati napadače. Kako kaže, sva trojica imaju oko 20 godina i visoki su oko 180 centimetara. Napadač koji je trčao za njom na sebi je imao crvenu majicu s kapuljačom i kraću plavu kosu.

  • Go home you motherf*cker – povikao je za njom napadač dok je trčala.

Napadači su prestali trčati za njom kad im je put prepriječio stariji gospodin, a prestravljena žena A.R. je uspjela nazvati supruga da se spusti iz stana kako bi joj pomogao da se spasi.

  • Nazvala me u panici. Nisam odmah razumio što se događa, ali sam istrčao sam van u pidžami, no njih nije više bilo. Odmah smo otišli sve prijaviti u policijsku postaju. Zbog straha nismo spavali cijelu noć. Nadamo se da će uspjeti pronaći napadače – kazao je T.K.

Bračni par moli sve svjedoke, a pogotovo starijeg muškarca koji im je prepriječio put, da se jave policiji kako bi im pomogli pronaći napadače. Policiji je poslan upit za navedeni događaj, ali još uvijek nismo dobili službenu potvrdu o napadu. (M.Divjak, I. Mihaljević, 24sata.hr)