Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Gordan Grlić Radman: Nekretnina u Privlaci i kapelica u Zagorju legalni

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman potvrdio je u emisiji ‘A sada Vlada’ da da je platio kaznu od 5.300 eura kojom ga je zbog neprijavljivanja isplaćenih dividendi iz više tvrtki kaznilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Komentirao je i navode da ima još neprijavljene imovine.
Vila u Privlaci i kapelica u Zagorju

Upitan da komentira navode da ima još neprijavljene imovine (vila u Zadru i kapelica u Zagorju za koju nema građevinsku dozvolu) odgovorio je kako je to netočno i kako se radi o “insinuacijama novinara”.

– Što se tiče nekretnine u Privlaci – točno je da smo od brata i sestre prošle godine otkupili dvije trećine. A sva ulaganja u kalendarskoj godini se prijavljuju u narednoj godini. Ove ćemo godine to upisati u imovinsku karticu, kazao je Gordan Grlić Radman uz napomenu da je novinaru odgovoreno na sva pitanja.

Dodao je kako građevinska dozvola za taj objekt postoji od prvoga dana. Objasnio je da je njegov otac objekt kupio s dozvolom.

‘Radi se o propustu, ništa nije bilo skrivano’

– Što se tiče Stubičkih Toplica, tu je novinar bio površan ili su zemljišne knjige takve – mi smo u posjedu dokumenata da je objekt legaliziran. Radi se o nasljedstvu oca od 4. listopada 2004. To je kapelica od 4 m2 i namjera oca je bila darovati kapelicu žiteljima stubičkog kraja. To se sada realizira, kazao je ministar.

Na pitanje kako to da tolika količina imovine nije prijavljena odgovorio je kako se radi o nasljedstvu iz 2019. godine i da se radi o propustu a da je on sve vrijeme bio fokusiran na posao. Dodao je kako “ništa nije bilo skrivano” i da je “sve prijavljeno poreznoj upravi”. (hrt)