Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Drama u Sankt Peterburgu, šire se stravične snimke, crni oblak prekrio grad!

U plamenu čak 70.000 kvadratnih metara

Požar u skladištu internet trgovine Wildberries u ruskom Sankt Peterburgu je lokaliziran na 70.000 kvadratnih metara, izvijestilo je Ministarstvo za izvanredne situacije Rusije te dodalo da u njemu nije bilo povrijeđenih.

U gašenju požara sudjelovalo je 286 vatrogasaca i 57 jedinica tehnike, a prethodno je uprava Ministarstva priopćila da su gorila skladišta.
U požaru je zahvaćena površina od 70 tisuća metara kvadratnih, a također je došlo i do urušavanja krova. Vatrogasci i dalje gase požar. Vatra se širi i prema parkiralištu na kojemu se nalaze dostavni kamioni. U vrijeme izbijanja požara u skladištu se nalazilo oko 1000 zaposlenika jer se taman odvijala promjena smjene, no još uvijek se ne zna ima li žrtava. Inače, Wildberries zapošljava oko 50 tisuća radnika.
Požar i u Sberbanci u Moskvi
U jednoj od zgrada poslovnog kompleksa Sberbanke u Moskvi također je izbio požar. Kako navode tamošnji mediji, izbio je u skladištu boja i lakova, a vatrogasci su također na terenu.
“Nije bilo izvještaja o povrijeđenima”, poručili su iz Ministarstva za izvanredne situacije u Moskvi.

Zapalilo se skladište boje i lakova, a vatra se proširila na površinu od 100 kvadratnih metara. Zaposlenici su evakuirani. (D.J., L.G.jutarnji.hr)