Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Mlinarić optužio Plenkovića da financira četničku propagandu: ‘Ovu sam knjigu kupio 100 metara od sjedišta HDZ-a’

Saborski zastupnik Stipo Mlinarić (Domovinski pokret) na današnjem aktualnom prijepodnevu otvorio je pitanje o knjizi o Krajini za koju kaže da ju je kupio 100 metara od sjedišta HDZ-a u Zagrebu te ju je poklonio predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću.

Nazvao četničkom propagandom i ustvrdio da je knjigu financirala Vlada preko Srpskog narodnog vijeća i vladinog Ureda za manjine.

“Danas smo u svečanom tonu, međunarodno priznanje Hrvatske, reći ću vam svoje iskustvo i iskustva mojih suboraca – dočekali smo priznanje u logoru Niš, tukli su nas cijelu noć, pukla mi je kost na ruci sama je zarasla, bez doktora. Jedna skupina zatekla je priznanje daleko od Hrvatske, dok ste vi na Zrinjevcu pili šampanjac i jeli kroasane. To vam ne zamjeram, svatko je izabrao svoj put. Ali zamjeram vam ovo”, rekao je i dramatično podigao knjigu ‘Krajina 1991.-1995.’
Za knjigu “Krajina 1991.-1995.” rekao je da je ona “velikosrpska propaganda” koje se ne bi ni “Goebbels postidio”.
“Knjiga je tiskana u Kragujevcu i plaćena je našim novcem, sad se prodaje u Hrvatskoj. Vi ste za nju odgovorni, ovo je vaša koalicija, ovo su ljudi koji sjede s vama u Vladi i koji i dalje misle da sam trebao ostati u Nišu, nazivaju nas ustašama, i u ovoj knjizi”, naveo je Mlinarić.

Plenković mu je odgovorio da su njegovi nastupi uvijek teatralni i dramatični, da nitko nije učinio više za prava branitelja kao aktualni ministar Tomo Medved. Rekao je da je njegova retorika protivna logici suživota i pomirenja pa upitao: “Mi bismo valjda sad 2024. trebali slijediti vaš stav i vratiti se na što? Kuda idemo? .”

Za spomenutu knjigu rekao je da za nju nikad nije čuo, ali da ne može biti odgovaran za tiskanje publikacije.(dnevnik.hr)