Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Policija potvrdila: ‘Zbog jurnjave kćeri, odgovarat će majka.’ O svemu će obavijestiti i Zavod za socijalni rad

Zagrebačka policija za Danas.hr. rekla je da su protiv majke djevojčice koja je jurila Mercedesom kroz pola grada ove nedjelje u Zagrebu, “pokrenuli prekršajni postupak izdavanjem Obaveznog prekršajnog naloga, zbog počinjenog prekršaja iz čl. 229. st. 2. kažnjiv po čl. 229. st. 6. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.”

Poručili su da je dijete lakše ozlijeđeno te dodali:

“Po dovršetku kriminalističkog istraživanja kada se utvrde sve ostale okolnosti ovog događaja, o svemu će biti obaviješten i Hrvatski zavod za socijalni rad, zbog poduzimanja mjera obiteljsko-pravne zaštite”, stoji u odgovoru PUZ-a.

Dodajmo da nam se danas javio očevidac nesreće koji se u tom trenutku pronašao kod Esplanade u trenutku kada je djevojčica pokupila dva automobila na kraju se “sparkirala” u stupiće ispred hotela gdje su je policajci napokon i dohvatili.  “Na semaforu kod hotela bilo je nekoliko automobila koji su stajali na crvenom semaforu. Ona je doslovno doletjela u bijelom Mercedesu iz smjera Trga kralja Tomislava prema zapadu. Vidjela je da ne može proći jer su ostali u traci čekali na zeleno svjetlo pa je instinktivno ušla u traku suprotnog smjera. Tom trakom nailazio je terenac koji je vozila mlađa žena. Mercedesom je pokupila terenac, odvalila njegov zadnji lijevi kraj, a potom se odbila u drugi automobil koji je stajao na semaforu i potom u stupiće ispred Esplanade”, rekao nam je očevidac./rtl/