Aktualno OG sada Ogulin

Ogulin jutros na minus 12,7 stupnjeva

Kao i dobar dio Hrvatske, i Ogulin se jutros probudio uz poprilične minuse. Najniža temperatura izmjerena je u 6 sati i 35 minuta i iznosila je minus 12,7 stupnjeva celzija (Meteo Ogulin-Žegar), no po izlasku sunca već u devet sati minusi su se smanjili na minus 9. Relativna vlažnost zraka je 87% a tlak je 1036,3 hPa.
Prema prognozi danas bi trebalo biti sunčano, no u unutrašnjosti ujutro i dio prijepodneva mjestimice magla. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će umjerena i jaka bura, na udare ponegdje i olujna, slabjeti i popodne sa sjevera okretati na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od -1 do 4, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 6 do 10 te između 9 i 13 °C na obali i otocima.

Sutra, u većini krajeva pretežno sunčano. U prvom dijelu dana na kopnu mjestimice magla. Poslijepodne sa sjeverozapada porast naoblake, navečer i u noći i oborina. Na Jadranu će mjestimice padati kiša, u unutrašnjosti oborina na granici snijega i kiše koja se lokalno može smrzavati na hladnom tlu. Vjetar većinom slab, od sredine dana i umjeren jugozapadni i jugoistočni. Najniža temperatura uglavnom od -11 do -6, na Jadranu između 0 i 5 °C. Najviša dnevna od 2 do 7, na moru od 8 do 13 °C.

(foto:čitatelj Željko)