Aktualno OG sada Ogulin

Svečano proglašeni najbolji u sportu Grada Ogulina za 2023. godinu

Najsvečaniji trenutak ogulinskog sporta, proglašenje najboljih u sportu Grada Ogulina za 2023. godinu, održano je danas u Pučkom otvorenom učilištu.
Miljan Vorkapić, predsjednik Sportske zajednice Grada Ogulina, pozdravio je nazočne i otvorio  današnju svečanost, a Darko Pribanić potom je podsjetio da je izbor najboljih u sportu Grada Ogulina započeo još 1981. godine i od tada se kontinuirano provodi svake godine sve do danas, što znači da je ovo 43. izbor najboljih. Organizira ga Sportska zajednica Grada Ogulina.

Za najboljeg mladog sportaša za 2023. proglašeni su: MARKO STIPETIĆ (Rukometni klub Ogulin), IVANO BOŽIČEVIĆ (Teniski klub Ogulin) i BORISLAV BRATANIĆ (Košarkaški klub Ogulin).

Tri najbolje mlade sportašice su HANA SUŠANJ (Ženski rukometni klub Ogulin), EVA BERTOVIĆ (Ženski rukometni klub Ogulin) i BARBARA DREVEN (Teniski klub Ogulin).

Najbolji trener je MARKO FRANCETIĆ (Košarkaški klub Ogulin), a najbolji sportski djelatnik BOŠKO SALOPEK (Odbojkaški klub Ogulin).
Kao i svake godine, Športska zajednica Grada Ogulina podijeli više priznanja pojedincima i sportskim udrugama koje su se istaknule posebnim istaknutim rezultatima, akcijama ili organizacijom sportskih natjecanja u našem gradu, a koji ne ulaze u naših devet kategorija za izbor najboljih u sportu našeg grada. Tako je Izvršni odbor Zajednice odlučio i ovaj puta podijeliti više priznanja u znak zahvalnosti na njihovom trudu i sposobnostima. Primili su ih KAJA JERAK  (Teniski klub Ogulin), JANA BERTOVIĆ
(Košarkaški klub Ogulin), DAVID DOMITROVIĆ I VITO SRDAREV (Rukometni klub Ogulin), SVEN STOŠIĆ (Košarkaški klub Ogulin), te braća POLJAK, Andrija, Marko i David (Rukometni klub Ogulin).
Najbolji muški klub je Rukometni klub Ogulin, a ženski Odbojkaški klub Ogulin.
Najbolja sportašica je ERIKA MARIJA KUŠIĆ (Auto klub Klek), a najbolji sportaš IVAN KARLO BAN (Teniski klub Ogulin).
Nagradu za životno djelo u sportu Grada Ogulina ove je godine dobio JURAJ KATALINIĆ.

Na kraju svečanosti, čestitke nagrađenima, ali i svim sportašima našeg grada, uputio je gradonačelnik Dalibor Domitrović.