Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Gori trgovački centar, čuju se eksplozije, vatru gase i helikopteri: ‘Jako je opasno‘

Vatra se širi i na okolne objekte, a požar je jako teško gasiti jer u centru ima i mnogo goriva, rekli su vatrogasci

Rano jutros buknuo je požar u kineskom trgovačkom centru u Beogradu. Vatra ne samo da još nije ugašena, nego se i širi, a čulo se i nekoliko eksplozija, piše Blic.

Ogroman broj vatrogasaca, čak njih 62, pokušava obuzdati vatru. Prema najnovijim snimkama s terena, vatra se širi i na druge objekte, a požar se sada gasi i iz zraka, odnosno pomoću čak tri helikoptera.
MUP je dojavu o požaru dobio u 6:57 sati. Na teren je prvo poslano 46 vatrogasaca s 13 vozila, a onda je stiglo i pojačanje.

  • Nadam se da neće biti ljudskih žrtava, čuju se eksplozije, pokušavamo nagovoriti ljude da ne ulaze spašavati svoju imovinu, situacija je kompleksna – rekao je načelnik sektora za izvanredne situacije, Luka Čaušić.
  • Mi smo prije dvije godine već gasili ovaj trgovački centar. Tada smo uspjeli spasiti 260 lokala. Nakon dojave o požaru, kolege su stigli za svega 2-3 minute. Međutim, požar se već razbuktao. Sada se dogodila i eksplozija. Tu ima svega, jako je opasno. Beogradski vodovod nam je poslao cisterne. Ministarstvo unutarnjih poslova će sve svoje snage usmjeriti za gašenje ovog velikog požara. Ali toliko je puno goriva da ga je jako teško gasiti. Mi ćemo pokušati spasiti što je moguće više, ali situacija je jako teška i kompleksna – kaže Čaušić. (S.N. jutarnji.hr)