Aktualno OG sada Ogulin

Preventivne aktivnosti PU Karlovačke

I ove školske godine Obrtnička i tehnička škola Ogulin nastavlja dugogodišnju suradnju s Policijskom upravom Karlovačkom u provođenju preventivnih programa.
Jučer i danas našu Školu je posjetio Željko Pavlić, policijski službenik za nadzor, planiranje i prevenciju PU Karlovačke. Učenicima 1.d, 1.e, 3.d i 4.a razrednog odjela održao je zanimljivo interaktivno predavanje “Zdrav za 5” o zlouporabi sredstava ovisnosti, s naglaskom na tzv. nove ovisnosti (energetska pića, nikotinske vrećice). Brojnim primjerima iz dugogodišnje prakse učenike je informirao o opasnostima korištenja psihoaktivnih tvari i njihovom utjecaju na čovjekov organizam te posljedicama koje mogu ostaviti dugogodišnji trag kako na osobu, tako i na čitavu obitelj” – objavili su na društvenim mrežama.
Učenici 3.d, 3.e i 3.f razrednog odjela sudjelovali su na predavanju o trgovanju ljudima gdje su im pružene brojne korisne informacije o opasnostima koje se kriju na tržištu rada kojeg će uskoro i sami biti dio. Što je uopće trgovanje ljudima, rad u inozemstvu, pravilno čuvanje osobne dokumentacije neke su od tema koje su, obogaćene video materijalima snimljenim na temelju stvarnih događaja, prezentirane učenicima.