Aktualno Sport

Tenis – Dvoransko prvenstvo Hrvatske do 18 godina

U srijedu je u Teniskoj dvorani Ogulin završilo Dvoransko prvenstvo Hrvatske za juniore do 18 godina, koje je počelo u subotu kvalifikacijama, Među 32 najbolja su i dvojica članova Teniskog kluba Ogulin.

Kristijan Kolić je u 1.kolu izgubio od Hrvoja Jutreše iz HTK Zagreb sa 7:6, 6:2.

Treći nositelj Anton Stipetić odlično je igrao i pobijedio u prva 3 kola, no u polufinalu je za protivnika imao prvog nositelja Lovru Maričića iz zagrebačkog Top Spina. Nešto stariji i iskusniji Maričić pobijedio je našeg Antona sa 6:2, 6:2, no u finalu je izgubio od Frane Sučića iz Splita sa 6:4, 7:6.

Anton Stipetić ipak je na ovom prvenstvu stigao do naslova prvaka Hrvatske, naime u parovima je igrao sa Franom Sučićem, pobijedili su sva tri protivnička para i osvojili 1.mjesto. Tako je Anton Stipetić na ovom dvoranskom prvenstvu Hrvatske osvojio dva pehara, za treće mjesto u singlu i prvo u parovima.
U Zagrebu se igralo dvoransko prvenstvo Hrvatske za juniorke do 18 godina. U glavnom turniru su dvije članice TK Ogulin: u 1.kolu Petra Bišćan izgubila je od Marie Komljenović iz zagrebačkog Zagija sa 6:2, 3:0 predaja i ispala, a Kaja Jerak je s maksimalnih 6:0, 6:0 pobijedila Veroniku Bulaku iz Top Spina u 1.kolu, no izgubila je u 2.kolu od kasnije prvakinje Chiare Jerolimov iz Zadra sa 6:2, 6:1 i ispala. i danas će igrati u 2.kolu.Kaja Jerak ipak je osvojila pehar na ovom prvenstvu u parovima zajedno sa Majom Brnić iz TK Tweener s dvije pobjede stigle su u finale, no tu su izgubile od para Jerolimov-Tomeljak u tri seta, sa 3:6, 6:2, 10:5 i osvojile 2.mjesto. (D.P.)