Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Manji avion se srušio na mobilnu kućicu na Floridi, više mrtvih

Više osoba stradalo je u padu manjeg zrakoplova na mobilnu kućicu u Clearwateru na Floridi, javlja CBS. Do nesreće je došlo u četvrtak navečer po lokalnom vremenu, objavile su vlasti, a svjedoci su snimili i buktinju koja se nadvila nakon nesreće. Osim toga, više domova u okruženju je oštećeno u požaru.

Do nesreće je došlo oko 7.08 sati na području Bayside Estatea, velikog parka mobilnih kućica. Zasad nije poznat točan broj poginulih jer se još nije utvrdio broj putnika u avionu.
“Mogu potvrditi da je više osoba poginulo iz zrakoplova i u mobilnoj kućici. Radimo na tome da ne bude više štete niti ozlijeđenih, a zasad imamo limitirane informacije”, objasnio je zapovjednik vatrogasaca Scott Ehlers.

“Ekipa je obavila fenomenalan posao gašenja vatre u brzom roku”, dodao je.

FAA navodi da se srušio zrakoplov tipa Beechcraft Bonanza V35 te da se zabio u samo jedan dom, no vatra je zahvatila još najmanje dvije mobilne kućice. Prije same nesreće, navodi Ehlers, posada je prijavila poteškoće na letu, prenosi Večernji list.

“Tijekom tog razgovora kontrolori leta su ih izgubili s radara, nekoliko kilometara od piste”, objasnio je, a navodno je uzrok kvar na motoru. (N1)