Aktualno OG sada Ogulin

Automobil u Ogulinu ukrao Bugarin – zaustavili ga na Lučkom

Policija objavila detalje krađe automobila koja se dogodila u subotu u Ogulinu. Kako navode, Policijska postaja Ogulin je u subotu, 3. veljače, zaprimila dojavu da je nepoznati počinitelj u prijepodnevnim satima u Ogulinu otuđio osobni automobil marke Volkswagen ogulinskih registarskih oznaka u vlasništvu 32-godišnjakinje, kojeg je korisnik vozila ostavio bez nadzora u pogonu s ključem u bravi.

Na naplatnim postajama Lučko policijski službenici PU zagrebačke u popodnevnim satima istoga dana zaustavili su predmetno vozilo kojim je upravljao 46-godišnji bugarski državljanin. Zbog utvrđenog da je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, te da je počinio više prekršaja iz Zakona o državljanima država članica Europskog gospodarskog prostora uhićen je i doveden na nadležni općinski sud. Sud ga je kaznio novčanom kaznom u iznosu od 520 eura, te mu je izrekao zaštitnu mjeru zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca, a koja novčana kazana je zamijenjena kaznom zatvora u trajanju od 12 dana.

Vozilo je nakon obavljenog očevida vraćeno vlasnici.

Po izlasku iz zatvora policijski službenici Policijske postaje Ogulin nastaviti će kriminalističko istraživanje nad bugarskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo krađe u pokušaju te će protiv istoga nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu.