Aktualno OG sada Ogulin

Europe Goes Local u Ogulinu

Grad Ogulin sudjeluje u još jednom europskom projektu. Zove se „Europe Goes Local“. Projekt provodi europska Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji s Nacionalnim agencijama za program Erasmus+. Svrha projekta je unapređenje kvalitete rada s mladima i jačanje europskih vrijednosti među mladima na lokalnoj razini.

U projektu „Europe Goes Local“ sudjeluju gradovi koji su se prijavili na javni poziv i čija prijava je uspješno prošla provjeru i bodovanje, a to su gradovi Benkovac, Daruvar, Jastrebarsko, Labin, Ludbreg, Metković, Ogulin, Sveti Ivan Zelina, Vukovar, Zadar i Zlatar.

Tijekom četiri dana trajanja programa, koji se odvijao u Bjelovaru u razdoblju od 30. siječnja do 2. veljače 2024. godine, predstavnici spomenutih gradova imali su priliku usvojiti temeljne pojmove o radu s mladima, saznati više o sudjelovanju mladih u životu lokalne zajednice i upoznati se s uspješnim primjerima. Kao temelj za daljnji rad u projektnim aktivnostima gradovi su izradili individualne planove za stvaranje poticajnog okružja za rad s mladima u vlastitim zajednicama unutar kojih su osmislili nekoliko važnih strateških aktivnosti. U spomenutom programu grad Ogulin predstavljala je pročelnica Ivana Salopek mag.iur.