Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Možemo! Karlovac – pozivamo županicu poduzme mjere na razrješenju Upravnog vijeća i poništenju nakaradno provedenih imenovanja

Možemo! Karlovac ponovno se medijima obratio sa priopćenjem vezanim za provedbu natječaja za radna mjesta pomoćnika ravnatelja za kvalitetu i v.d. ravnatelja u Domu zdravlja Ozalj. U obrazloženju priopćenja navode kako su 11. siječnja 2024. uputili lokalnim medijima priopćenje i tada izvijestili javnost o neobičnim postupcima prilikom natječaja za radna mjesta pomoćnika ravnatelja za kvalitetu i v.d. ravnatelja u Domu zdravlja Ozalj. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

11. siječnja 2024. uputili smo lokalnim medijima priopćenje vezano za provedbu natječaja za radna mjesta pomoćnika ravnatelja za kvalitetu i v.d. ravnatelja u Domu zdravlja Ozalj.
Kao što smo tada izvijestili javnost, na oba dva radna mjesta primljena je ista osoba – dr. med. vet. Nada Diković, dosadašnja ravnateljica Doma zdravlja Ozalj, kojoj je mandat prestao 31. prosinca 2023. godine.
Nakon što smo, pozivajući se na odredbe Zakona o pravu na pristup informacijama, zatražili detaljniji uvid u postupke natječaja, te zaprimili dokumentaciju, obavještavamo javnost o još jednom izigravanju važećih zakona i propisa, koje provodi stranka na vlasti u Karlovačkoj županiji, odnosno HDZ.
Kao što je poznato, na radno mjesto pomoćnika ravnatelja za kvalitetu u Domu zdravlja Ozalj izabrana je Nada Diković. Ugovor o radu na neodređeno vrijeme za to radno mjesto sklopljen je 29. prosinca 2023. U ime poslodavca Dom zdravlja Ozalj ugovor je potpisao zamjenik ravnateljice Boris Brnardić, dr. med. U vrijeme potpisivanja ugovora, Nadi Diković traje mandat ravnateljice i prema Statutu ustanove, ravnateljica imenuje i razrješuje pomoćnike ravnatelja. Da bi izbjegli situaciju u kojoj Nada Diković sama sa sobom potpisuje Ugovor o radu, zamjeniku ravnatelja je podvaljeno potpisivanje ugovora za koje nije ovlašten, a toga moguće nije niti bio svjestan.
No time nije kraj u čudnim imenovanjima u Domu zdravlja Ozalj.
Istog dana, predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Ozalj sklapa Aneks Ugovora o radu na neodređeno vrijeme kojim se Nada Diković imenuje v.d. ravnateljice Doma zdravlja Ozalj, počev od 1. siječnja 2024., a najduže do jedne godine.
Upravo vijeće Aneksom dopunjuje Ugovor koji nije sklopilo isto Upravno vijeće, već zamjenik ravnateljice Doma zdravlja Ozalj.
Temeljem kojih pravnih propisa su moguće ove vratolomije, voljeli bismo čuti od predsjednika Upravnog vijeća Luke Šimunića.
Nakon svega, pozivamo županicu, gđu Martinu Furdek Hajdin da, kao čelnica osnivača ove ustanove, poduzme mjere na razrješenju Upravnog vijeća i poništenju nakaradno provedenih imenovanja.
Ovakav duboko nemoralni HDZ-ov model zapošljavanja uništio je i uništava ne samo javno zdravstvo nego i naše društvo u cjelini.” – zaključuju u svom priopćenju iz Možemo! Karlovac.