Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinskim lovcima isporučen moderni stroj za izbacivanje glinenih golubova

U Ogulinu je izvršena primopredaja i obuka za rad na stroju za izbacivanje glinenih golubova. Kod lovačke kuće Barutana predstavnik proizvođača opreme iz tvrtke Metal Obad d.o.o. prezentirao je način rada stroja, te upoznao prisutne o mogućnostima koje stroj ima kao i osnovne potrebe prilikom održavanja stroja. Predsjednik Josip Turković zahvalio je predstavniku proizvođača na isporuci stroja te zahvalio na detaljnim uputama o radu.
Vrijednost stroja je oko 4,5 tisuća eura, a kupnja je sufinancirana sredstvima Karlovačke županije kroz Program potpore za razvoj i unapređenja lovstva na području Karlovačke županije u 2023. godine. Lovačko društvo Ogulin i Lovačko društvo Klek Ogulin na predmetnom natječaju dobili su maksimalna moguća sredstva u ukupnom iznosu 6.836,55 eura, za ulaganja u razvoj lovstva. Ostatak sredstava osigurano je od strane lovačkih društava.
Prva prava proba ovog stroja bit će već ovog proljeća, kada je u planu tradicionalno takmičenje u gađanju glinenih golubova ova dva društva na novouređenoj streljani.