Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Pogledajte snimku: Putin više ne može kontrolirati noge, smiruje ih uz pomoć ruku!

Kremlj je u više navrata demantirao glasine da Putin ima ozbiljnih zdravstvenih problema i da koristi tjelesne dvojnike

Ruski predsjednik Vladimir Putin morao je tijekom intervjua s Tuckerom Carlsonom pridržavati svoju nogu koja se nekontrolirano tresla, a to je opet potaknulo glasine da mu je zdravlje narušeno, piše Daily Mail.
U dvosatnom intervjuu s bivšim voditeljem Fox Newsa objavljenom u četvrtak, Putin je morao upotrijebiti ruku kako bi smirio nogu i spriječio je da se pomakne.
Ruski predsjednik (71) također se nakašljao i pročistio grlo nekoliko puta dok je iznosio bombastične tvrdnje poput one da Rusija ima superiornije projektile od svake druge nacije i da je reporter Wall Street Journala Evan Gershkovich ‘špijun‘.

Neki su kritičari doveli u pitanje Putinovo zdravlje prije intervjua jer je ruski lider snimljen kako pravi grimase tijekom sastanka s bjeloruskim predsjednikom Lukašenkom 28. siječnja. Tada je djelovao pomalo zbunjeno.
Kremlj je u više navrata demantirao glasine da Putin ima ozbiljnih zdravstvenih problema i da koristi tjelesne dvojnike.

U listopadu je Telegram kanal General SVR, koji redovito navodi da je Putin terminalno bolestan od raka, naveo da je doživio ‘srčani zastoj‘.

Naveli su da je ruskog diktatora u svim nedavnim javnim pojavljivanjima, uključujući inozemne posjete, zamijenio dvojnik.

Tvrdilo se da su liječnici reanimirali Putina i da je odveden u posebnu ustanovu intenzivne njege u svojoj službenoj rezidenciji.

‘Liječnici su izveli reanimaciju, prethodno utvrdivši da je predsjednik u srčanom zastoju‘, izvijestio je kanal. ‘Pomoć je pružena na vrijeme, srce je pokrenuto i Putin je došao k sebi.‘

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je: ‘S njim je sve u redu, ovo je apsolutno još jedna lažna glasina.‘

‘Ovakve priče spadaju u kategoriju lažnih vijesti, o kojima brojni mediji raspravljaju sa zavidnom upornošću. Ovo u Kremlju izaziva samo osmijeh.‘

Kad je Putin iznenada posjetio grad Derbent u južnoj Rusiji samo nekoliko dana nakon neuspjele Wagnerove pobune u lipnju, njegove tadašnje interakcije navele su neke da povjeruju da koristi dvojnika.

Godine 2022., nakon ruske invazije na Ukrajinu, procurili su špijunski dokumenti koji su tvrdili da Putin ima rani stadij Parkinsonove bolesti i rak gušterače.

Procurjeli dokumenti navodno glase: ‘Mogu potvrditi da mu je dijagnosticiran rani stadij Parkinsonove bolesti, ali ona već napreduje. Ta će se činjenica na sve moguće načine negirati i skrivati.‘

‘Putin se redovito puni svim vrstama teških steroida i inovativnim injekcijama protiv bolova kako bi zaustavio širenje raka gušterače koji mu je nedavno dijagnosticiran.
‘To ne samo da uzrokuje mnogo boli, Putin ima stanje natečenosti lica i druge nuspojave – uključujući gubitke pamćenja.‘

Unatoč nagađanjima o zdravlju 71-godišnjaka, mnogi na X-u misle da je ruski predsjednik izgledao sasvim dobro tijekom intervjua s Carlsonom.

Jedan korisnik po imenu Calvin rekao je: ‘Zar nisu rekli da Putin ima rak i da je u vrlo lošem stanju? Čini mi se u prilično dobroj formi.‘, piše Daily Mail. (V.S., jutarnji.hr)