Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Studenti iz Zagreba idu u posjet u Beograd, a Culej piše: ‘Nadam se da ih pokolju ko svinje…’

Studenti u organizaciji Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu planiraju ići u Beograd, a izazvalo je to negativne reakcije kod krajnje desnog dijela javnosti, poput Culeja i Glasnovića
Planiranje putovanja studenata Pravnog fakulteta Zagrebu izazvalo je brojne negativne reakcije u krajnje desnom dijelu javnosti.
Naime, studenti u organizaciji Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu planiraju ići u Beograd, a navode da je riječ o “institucionalnom posjetu s edukativnim karakterom u svrhu jačeg povezivanja studenata srodnih fakulteta”.

Bivši saborski zastupnik Željko Glasnović, koji se nedavno učlanio u Hrvatsku stranku prava (HSP), oglasio se na Facebooku.

  • Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira studijsko putovanje u Kuću cvijeća u Beogradu. Nakon toga imaju susret sa studentima Beogradskog Pravnog fakulteta gdje je studirao ratni zločinac i suradnik UDB-e Vojislav Šešelj. Da li je predsjednik studentskog zbora, Luka Pavlišić, član HDZ-a? Dobro došli u treću Jugoslaviju – stoji u njegovoj objavi.

Bivši saborski zastupnik Stevo Culej također se javio u komentarima.

  • Nadam se da ih pokolju ko svinje – napisao je Culej.
    Posjetit će Kuću cvijeća, Hram Svetog Save…
    Kako navode u prijavnici, studenti planiraju posjetiti Pravni fakultet u Beogradu, boemsku četvrt Skadarlija, Kuću cvijeća, Novi Beograd, Trg Slavija, Hram Svetoga Save i Kalemegdan. Cijena putovanja od 150 eura uključuje smještaj u hotelu, a broj mjesta je ograničen na 500 studenata.

Studentski zbor Pravnog fakulteta reagirao je na negativne reakcije na putovanje.

  • Ovim putem Vam se obraćamo zbog raznih medijskih te na koncu i samih ‘političkih’ uplitanja vezano za naše studijsko putovanje u Beograd. Naime, nedavno je plasirana objava koja je dobila dovoljno pozornosti kako bi i mediji reagirali na ovako “skandalozan” projekt hrvatske mladeži u kojemu bi studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu posjetili kolege studente s Pravnog fakulteta u Beogradu. Napominjemo, studijsko putovanje zamišljeno je kao institucionalni posjet s edukativnim karakterom koji organizira Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu na svoju ruku u svrhu jačeg povezivanja studenata srodnih fakulteta. Ističemo da je isto putovanje i posjeta već bila uspješno održana prije 4 godine te se samo nastavlja u svrhu ‘njegovanja’ odnosa dvaju fakulteta – navode u objavi.

‘Mi smo studenti, a ne političari. Nećemo se sramiti’

  • Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu redovito organiziraju studijska i druga putovanja s ciljem razmjene iskustava, stjecanja novih znanja i uvida na koji način pravnu struku grade naši vršnjaci iz drugih država. To je prvenstveni i jedini cilj studijskog putovanja u Beograd kojeg pojedinci posljednjih dana pokušavaju zloupotrijebiti u jeftine političke svrhe, zaboravljajući pritom da smo mi studenti, a ne političari. Pozicija nam i nije baš ista… Nećemo se sramiti bilo čega što se tradicionalno organizira, a baš se, gle čuda, u ovom trenutku (pred izbore) okreće oštrica prema nama te smo podvrgnuti prijetnjama, pritiscima i linču zbog nečega što bi u suvremenom demokratskom društvu trebalo biti normalno – navoed iz SZ Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Studentski zbor: ‘Sudjelovali smo u Koloni sjećanja u Vukovaru’

  • Upućeni govor mržnje prema članovima Studentskog zbora glasno osuđujemo te pozivamo sve nadležne institucije da se pozabave istim! Također, podsjećamo kako je Studentski zbor u studenom 2023. organizirano sudjelovao u Koloni sjećanja u Vukovaru, ali to je nažalost promaklo onima koji nas danas bezrazložno i bez ikakvog opravdanog povoda osuđuju, šire dezinformacije i mržnju među starim i mladim naraštajima. Ovim putem se obraćamo kao službeni organizatori putovanja i konstatiramo sljedeće – studijsko putovanje u Beograd nastavit će se prema predviđenom programu te u predviđeno vrijeme. Nećemo dati da određeni ljudi i mediji poremete tijek organizacije i prije svega želju studenata. Sapienti sat. Vaš SZ – zaključili su. (A. Šaponja, 24sata.hr)