Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Milanović odgovorio Vučiću: Ako se želi natjecati u kupusu, dobrosusjedski mu želim sreću!

“Ako se već želi natjecati i glavicama kupusa, dobrosusjedski mu mogu samo poželjeti puno sreće jer Hrvatska ima varaždinsko i ogulinsko zelje, vrhunsko!”, stoji u objavi predsjednika Zorana Milanovića

“Vidim da mi predsjednik Srbije kani poslati glavicu kupusa iz Futoga, kaže vrhunskog. Ako se već želi natjecati i glavicama kupusa, dobrosusjedski mu mogu samo poželjeti puno sreće jer Hrvatska ima varaždinsko i ogulinsko zelje, vrhunsko! A kako to obično bude kada Hrvatska i Srbija sudjeluju u natjecanju, vidjeli smo i jučer na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu, Hrvatska izađe kao – prvak svijeta!” Stoji u objavi predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koju je ‘posvetio’ srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.
Podsjećamo, ‘dijalog’ je krenuo kad je Milanović politiku Srbije nazvao “kupusarskom”. Milanović je u petak rekao da Srbija ne vodi hibridni rat, već kupusaru od politike jer se ne može odlučiti hoće li biti proeuropska ili proruska.

  • Srbija sama ne zna što hoće. To nije nikakav hibridni rat, to je nekakva kalja, kupusara od politika. Dosta godina vode politiku izrazito proeuropski, onda izrazito proruski, a narod striže ušima. Nažalost, tako je – naglasio je hrvatski predsjednik.
    Potom je Vučić uzvratio. Rekao je da je srpska politika “prava i vrhunska politika” i da bi bilo dobro da i Hrvatska vodi takvu politiku.
  • Kupusarska politika – odlična politika. Mi volimo kupus, volimo da jedemo, imamo vrhunski kupus u Futogu, pa dobro, još malo mora sačekati, kad dođe sezona futoškog kupusa, poslat ću mu glavicu kupusa da vidi da je to jedna prava i vrhunska politika. Daj Bože da i oni takvu vode- rekao je Vučić.

Sad je dobio odgovor Milanovića, pa se komunikacija o kupusu možda i nastavi…(24sata.hr)