Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Razriješena razbojništva na području Karlovca

Policijski službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić proveli su kriminalistička istraživanja nad 20-godišnjakom i 18-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela razbojništava na području Karlovca.

Razbojništva su se dogodila u gradskim četvrtima Rakovac, Novi Centar, Drežnik – Hrnetić i Zvijezda 30. prosinca 2023. godine, zatim 13. siječnja, 1. veljače, u dva odvojena slučaja 14. veljače i 15. veljače kada je bilo razbojništvo u pokušaju. Za sva razbojništva je osumnjičen 20-godišnjak, dok su razbojništvo 13. siječnja u gradskoj četvrti Drežnik – Hrnetić zajedno počinili 20-godišnjak i 18-godišnjak.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem 20-godišnjaka se osnovano sumnjiči da je uz prijetnju hladnim oružjem, a u jednom slučaju zajedno s 18-godišnjakom, prema unaprijed stvorenoj namjeri i s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, od djelatnica trgovina ukupno otuđio 1150 eura i 26 kutija cigareta.

Protiv osumnjičenih Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnijeto je Posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.