Aktualno OG sada Ogulin

1. mjesto na regionalnom natjecanju Poslovni izazov!

Učenici 3.a razreda ogulinske Gimnazije, Antonio Kolić, Josip Matijašić i Mateo Luketić, osvojili su prvo mjesto na regionalnom natjecanju Poslovni Izazov! Njihova izvrsna prezentacija i poslovni plan impresionirali su stručno povjerenstvo te su izborili prolazak na državno natjecanje!
Natjecanje Poslovni Izazov, koje organizira Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski u suradnji s udrugom Poduzetni, održano je u Srednjoj školi Zvane Črnje u Rovinju. Natjecanje je pod visokim povjerenstvom Europskog parlamenta, a okupilo je timove regije ZAPAD, odnosno timove Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Karlovačke županije.
Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je “Održivo poduzetništvo i očuvanje hrvatskih šuma”, a timovi su pozvani da razviju poduzetničke ideje i inovacije usmjerene prema ovoj temi.
Tim AJMO Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana istaknuo se svojom sposobnošću da kreativno pristupe zadanoj temi i razviju poslovni plan koji ima potencijal za uspjeh na tržištu. Njihova posvećenost i marljiv rad, pod mentorstvom profesorice Jasminke Turina Luketić, omogućili su im da kvalitetno izlože svoju ideju.
Državno natjecanje Poslovni Izazov održat će se u ožujku u Poreču, gdje će tim AJMO Gimnazije i Strukovne škole Bernardina Frankopana imati priliku suočiti se s novim poslovnim izazovima i predstaviti ideju na nacionalnoj razini. Njihov uspjeh na regionalnom natjecanju već sada je izvrstan rezultat, a na državnom natjecanju očekuje ih novi izazov za koji vjerujemo da će pokazati isti entuzijazam i inovativnost.
Natjecanje Poslovni Izazov postavlja izazovne zadatke pred učenike, potičući ih da razmišljaju o održivom poduzetništvu i ulozi koju mogu imati u očuvanju okoliša. Učenici su potaknuti da koriste svoju kreativnost i poduzetničke vještine kako bi stvorili nove proizvode ili usluge koji pridonose očuvanju hrvatskih šuma i promoviraju održivo poslovanje.
Ovaj uspjeh predstavlja inspiraciju za sve mlade koji žele istražiti poduzetničke mogućnosti i doprinijeti pozitivnim promjenama u svojoj zajednici. Njihova predanost i trud pokazuju da su mladi ljudi ključni za oblikovanje budućnosti održivog poduzetništva u Hrvatskoj.
Čestitamo učenicima i mentorici! (Gimnazija B. Frankopana)