Aktualno OG sada Ogulin

IPL novinari – Teo Bežan 4. u državi

Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta  u organizaciji HŠSS-a odvijao se novinarski kamp u Poreču,  koji je okupio 15 najboljih učenika novinara u Hrvatskoj. Nakon selekcije radova, učenik Obrtničke i tehničke škole Ogulin  Teo Bežan (2.b) osvojio je 4. mjesto u državi te završetkom ove edukacije dobio certifikat i postao dio tima IPL novinara. To mu otvara brojne mogućnosti u daljnjem praćenju sportskog novinarstva, a neki učenici bili su već upućeni na praćenje svjetskih prvenstava u Brazilu, Poljskoj i Švedskoj.
“Teo i njegova mentorica profesorica Valentina Ceranić sudjelovali su kao jedini predstavnici Karlovačke županije u školskom sportskom novinarstvu.
Nakon zanimljivih predavanja, učenici novinari dobivali su svaki dan određene zadatke. Radili su pojedinačno i u timu dosta naporno, ali interesantni predavači dobro su ih motivirali za što bolja sportska izvješća. Upoznali su nove prijatelje, imali i malo vremena za druženja, proslavu jednog rođendana, Valentinova, šetnje uz more…
Slijedilo je praćenje Državnoga prvenstva u hrvanju (13.2.) i Državnoga prvenstva u sportskom plesu (14.2.) u dvorani Intersport Sport Hall. Sve je završilo dobrim fotografijama, intervjuima, pisanim radovima, osmjesima i prijateljstvima.
„Na ovoj edukaciji sam naučio puno novih stvari oko fotografiranja; pozicioniranja, trikove za bolje osvjetljenje, brzinu fotografiranja, primjećivanja detalja u dvorani itd. Predavači su bili fenomenalni, odgovarali su na sva pitanja vrlo opširno i predstavili su stvarno zanimljive teme teme. Jako mi je bilo važno to što sam upoznao puno dobrih i interesantnih ljudi. Zadaci su bili zanimljivi, a pogotovo ideja da razgovaramo s osobama koje imaju iskustva sa psihologijom medija. To mi je stvarno bila fantastična ideja i volio bih još takvih razgovora, ali su i ostali zadaci bili dosta edukativni. Naučio sam tonu toga što prije nisam znao! Htio bih također spomenuti odličnu organizaciju HŠSS-a i oko smještaja u hotelu Albatros Plava laguna te pohvaliti ideju za veliki šah vani na terasi. Zahvaljujem svojoj mentorici profesorici Valentini Ceranić koja je prepoznala moj rad o šahu i prijavila me na natječaj“- kazao je Teo, a sve su objavili  na društvenim mrežama Škole.