Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Split: Zatvoren nasilnik sa Sirobuje

U jednomjesečnom zatvoru završio je nasilnik M. J. (37), koji je bez ikakvog povoda 10. veljače napao mlade Zadrane na Sirobuji u Splitu i tom im prilikom razbio automobil, doznaje se u ponedjeljak na sudu.

U zatvoru na Bilicama završio je zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela, a pri odlučivanju o istražnom zatvoru otegotna mu je okolnost bila to što je do sada osuđivan za slična kaznena djela.

Prije devet dana je bez povoda kod autopraonice na Sirobuji od mlade vozačice renault clia zadarskih tablica tražio da otvori prozor, a kada djevojka to nije napravila počeo joj je razbijati automobil. S njom su unutra bila dva mladića od kojih je jedan sve snimao mobitelom.

U trenutku kada je mlada vozačica krenula bježati svojim vozilom preko Lovrinca nasilni M. J. se u njeno vozilo nekoliko puta zabio svojim BMW- om.
Policija ga je pronašla i uhitila u Stobreču, protiv njega su podnijeli tri kaznene prijave, ali bez privođenja pritvorskom nadzorniku.

Tek kada su mediji objavili snimku napada policija je provela unutarnju kontrolu otkrivši da je bilo propusta u radu njihovih službenika.

Zbog toga je koji dan kasnije smijenjen načelnik Druge policijske postaje, dok dvojicu policajaca, koji su vodili kriminalističko istraživanje, čeka disciplinski postupak.(hrt)