Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Traktori izašli od sjevera do istoka. Ovakvo je stanje u Čakovcu i Đakovu

U Čakovcu je u ponedjeljak u jutarnjim satima počelo okupljanje vlasnika OPG-ova iz Međimurske i Varaždinske županije koji će traktorima izaći na prometnice, a Hina doznaje da ih najviše zabrinjava stanje na tržištu koje je, prema njihovim riječima, pretrpano uvoznom robom.
Vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kojih se dosad okupilo gotovo 200, nezadovoljni su što su opterećeni birokracijom, ali i stanjem na tržištu koje je “pretrpano uvoznom robom”.

Kako je Hini rekao vođa prosvjednika, ratar Stjepan Jurinec, poljoprivrednici žele ukazati i na potrebu da se s državnim institucijama pronađe model djelovanja u slučajevima elementarnih nepogoda, ali i u slučajevima bolesti, nestašica te nelojalnog uvoza.
Dodao je da su hrvatskim poljoprivrednicima “pale sve otkupne cijene i porasli troškovi proizvodnje, a uvoznici maste brk”.
Okupljanje prosvjednika počelo je u 9 sati na makadamskom putu, uz južnu obilaznicu Čakovca, a oko 11,30 sati traktorima će krenuti u prosvjedni obilazak Čakovca te se oko 12,15 vratiti na lokaciju održavanje javnog prosvjeda.

Tijekom prosvjednog obilaska mogući su kraći zastoji u prometu na trasi kretanja te Policijska uprava međimurska vozače poziva na dodatan oprez i strpljenje.
Hrvatski poljoprivrednici izašli su s traktorima na mirni prosvjed i u Đakovu.(danas.hr)