Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Traju pripreme za veliki zahvat HAC-a. Zatvara se izlaz iz smjera Zagreba prema Orehovici

Na čvoru Orehovica na riječkoj obilaznici zbog radova na rekonstrukciji i dogradnji čvora, za vrijeme trajanja radova bit će onemogućeno skretanje iz smjera Zagreba prema Ulici Franje Račkog, odnosno centru grada.

Radnici na gradilištu ovih su dana već započeli s postavljanjem putokaza i ostale privremene prometne signalizacije, ali iz Hrvatskih autocesta(HAC), investitora radova vrijednih gotovo osam milijuna eura, ipak nisu mogli sa sigurnošću reći kada će privremeno prometno rješenje i zabrana skretanja prema centru Rijeke stupiti na snagu, već su na naš upit odgovorili kako će se to dogoditi u »narednih nekoliko tjedana«.

Pripremni radovi na čvoru Orehovica započeli su krajem prošle godine, izvođač je zajednica ponuditelja koju čine GP KRK d.d. i Zagreb-Montaža d.o.o., s rokom izvođenja od 18 mjeseci, a radove nadzora obavlja zajednica ponuditelja koju čine CONtech d.o.o., CONAS d.o.o. i NIEVELT INGENIEUR GmbH. Riječ je o drugoj i trećoj fazi izgradnje čvora Orehovica, pri čemu druga faza obuhvaća rekonstrukciju lokalnog izlaza s autoceste A6 na Ulicu Franje Račkog i lokalnog izlaza s Ulice Franje Račkog na autocestu A7 (riječka obilaznica), u smjeru čvora Škurinje, dok treća faza obuhvaća izgradnju ulazne rampe iz Ulice Franje Račkog na autocestu A6 u smjeru Zagreba i rekonstrukciju nerazvrstane ceste, odnosno Ulice Put pod Rebar. Više donosi novi list.