Aktualno Sport

Najbolji u sportu Karlovačke županije u 2023. godini

U Starom gradu u Ozlju u petak navečer je u organizaciji Zajednice športova Karlovačke županije održana svečanost proglašenja najboljih u sportu Karlovačke županije u 2023.godini. Za najboljeg sportaša proglašen je strijelac karlovačkog Policajca Matija Cindrić, a za najbolju sportašicu stolnotenisačica dugoreškog Aquaestila Han Xue Vukelja. Za najbolju mušku momčad izabran je Streljački klub Policajac iz Karlovca, a za najbolju žensku ekipu Odbojkaški klub Kelteks iz Karlovca.
U konkurenciji za izbor najboljih bili su najbolji iz Ogulina, sportaš Ivan Karlo Ban iz TK Ogulin, Erika Marija Kušić iz AK Klek, rukometaši Ogulina i odbojkašice Ogulina. No, kako se pri izboru najbolje sportašice vodila velika borba između dugoreške stolnotenisačice i naše automobilistice Erike Marije Kušić, na Izvršnom odboru Saveza športova Karlovačke županije stolnotenisačice iz Duge Rese izabrana je za najbolju sportašicu, a našoj Eriki Mariji Kušić dodijeljena je kompromisno, (po prvi put u županijskim izborima) posebna nagrada za izvanredne rezultate u 2023.godini.
Među nagrađenima je bilo još predstavnika iz Ogulina: trener Marko Francetić iz Košarkaškog kluba Ogulin, sportski djelatnik Boško Salopek (Odbojkaški klub Ogulin), mladi sportaš s ostvarenim vrhunskim rezultatima u 2023. godini Ivano Božičević (Teniski klub Ogulin) te mlade nade županijskog sporta (do 15 godina starosti) Sara Puškarić (Teniski klub Frankopan Ogulin), Marko Stipetić (Rukometni klub Ogulin), Eva Bertović (Ženski rukometni klub Ogulin), Barbara Dreven (Teniski klub Ogulin) i Vedran Višnić (Nogometni klub Ogulin).
Prigodne plakete za jubileje u 2023. godini dobili su iz Ogulina Teniski klub Frankopan (25.godina), Auto klub Klek (25 godina), Gimnastički klub Ogulinski sokol (25 godina), Oldtimer Klub Ogulin (25 godina) i Društvo za sportsku rekreaciju Koci (25 godina).
Branku Benkoviću iz Ozlja i Željku Capanu iz Karlovca dodjeljene su nagrade za dugogodišnji rad u sportu, a Petar Mihalić iz Parastreljačkog kluba Duga Resa i Slavko Kralj iz Športskog društva slijepih 4 rijeke iz Karlovca najbolji sportaši s invaliditetom.
I na ovoj svečanosti promoviran je i podijeljen Sportski godišnjak Karlovačke županije za prošlu godinu, kojeg je pripremio i uredio već 13-tu godinu za redom naš sportski suradnik Darko Pribanić.(foto: Gordan Tomičić, Radio Mrežnica)