Aktualno OG sada Ogulin

Zašto Sportska zajednica grada Ogulina nije prijavila projekt sufinanciranja rada zajednice i sportskih klubova?

Je li točna informacija da Sportska zajednica grada Ogulina nije prijavila projekt sufinanciranja rada zajednice i sportskih klubova za koje je sredstva za 2024. osiguralo Ministarstvo turizma i sporta i zašto je samo 5 klubova s ogulinskog područja dobilo financijska sredstva od Sportske zajednice Karlovačke županije za 2024. godinu? Odgovori na ta dva pitanja zanimaju naše čitatelje,  pa smo upit poslali u Zajednicu  športova Karlovačke županije, koji su nam vrlo brzo i odgovorili. U odgovoru ističu:

“Točna je informacija da Športska zajednica grada Ogulina nije prijavila projekt Program razvoja sporta od interesa za jedinicu lokalne odnosno područne (regionalne) samouprave koji se sufinanciraju putem županijskih sportskih zajednica za 2024. godinu, uz to da je iz ureda Zajednice športova Karlovačke županije, više puta upozoravano da se isti prijave.
Osim toga Zajednica športova Karlovačke županije, upitnik i prijavu za gore spomenuti projekt i to za 2023. godinu i 2024. godinu, nije poslala samo na Športsku zajednicu grada Ogulina, već i na sve strukovne saveze, tako da su klubovi koji su članovi strukovnih saveza dobili obavijest za prijavu na spomenute projekte i iz svojih strukovnih saveza. (trebali su svi dobiti)”- navodi se u odgovoru, a u nastavku se ističe:
“Na natječaj ZŠKŽ Javnih potreba za 2024. godina iz Ogulina se javilo 8 klubova, od kojih je 5 klubova dobilo sredstva, s time da je za opremu sredstva dobio Odbojkaški klub Ogulin i Gimnastički klub Ogulinski sokol. Sredstva za Sudjelovanje i organizaciju natjecanja dobila su 3 kluba: TK Ogulin, TK Frankopan, Ž.R.K Ogulin. ŽKK Ogulin i Skijaški klub Ogulin nisu za sada dobili sredstva za oprema zato što su ista bila rapidno smanjena ( svega 9.450,00€) iz razloga što je ZŠKŽ morala iz vlastitog proračuna osigurati cca 51.000,00 €, kao sufinanciranje minimalnih 15% za Program razvoja sporta od interesa za jedinicu lokalne odnosno područne (regionalne) samouprave koji se sufinanciraju putem županijskih sportskih zajednica za 2024. godinu.
Ukoliko Županija rebalansom osigura povrat tih sredstava za učešće, tada će Upravni odbor ZŠKŽ nastojati obeštetiti sve klubove koji su izostavljeni ovim Javnim pozivom”-zaključuje su u odgovoru kojeg potpisuje predsjednik Želimir Feitl.

Zbog čega Športska zajednica Ogulina nije prijavila projekt, poslali smo upit u Zajednicu. Odgovor ćemo objaviti čim stigne.