Aktualno OG sada Ogulin

Projekt “Saborka”

Nova priča, moment, dimenzija i turistička vizija u Saborskom je knjižica za samostalni obilazak pješačke staze Izvor-voda kraj Saborskog sjeverozapadno od Plitvica, oko Planinarskog puta IZVOR VODA.

Turistička zajednica Plitvičke doline, u kojoj je i područje općine Saborsko, još prošle godine angažirala je ekipu stručnjaka iz Recider Trip koja je bila na Planinarskom pohodu gdje su “upijali vibru” planinara i skupljali dojmove pohoda, napravili puno foto i video materijala, a onda pripremili i nedavno probno otisnuli zanimljiv turistički vodič koji je pomalo nalik na one upute do skrivenog blaga kakve smo navikli gledati u pustolovnim filmovima. Edukativno, zabavno, šaljivo, ali ipak poučno i dostatno za osnovno upoznavanje okolice Saborskog. Ogledni primjerci bili su razgrabljeni u trenu. Knjižica nazvana „Saborka“ posjetitelje kroz niz pitanja i premetaljki upoznaje s kulturnim i prirodnim vrijednostima ovog dijela Like. Ugrađeni QR kodovi omogućuju uvid u statistiku broja posjetitelja, kao i povezivanje knjižice s ponudom lokalnih ugostitelja i poljoprivrednih proizvođača.

To je potvrda da je temeljem kvalitetne analize lokalnih specifičnosti i resursne osnove, na turistički pasivnim područjima moguće je razviti originalne, ne preskupe sadržaje koji mogu pokrenuti spiralu destinacijskog razvoja. Projekt se realizira uz proaktivnu podršku i zalaganje TZ Plitvičke doline te planinarske udruge “Mala Kapela” iz Plaškog.