Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Biden i Trump u odvojenim posjetima obišli granicu s Meksikom

Američki predsjednik Joe Biden i njegov prethodnik Donald Trump u odvojenim su posjetima obišli granicu s Meksikom.

Obojica ističu da se situacija na toj granici što prije mora promijeniti kako bi se smanjio migrantski pritisak na Sjedinjene Države.
Biden je u svojem obraćanju Trumpa zamolio da njihove političke stranke zajedno rade na tome da Kongres što prije prihvati dvostranački granični sporazum.

  • Želim reći gospodinu Trumpu da umjesto da se bavi politikom i govori članovima Kongresa da blokiraju zakon, neka mi se pridruži ili ću se ja pridružiti njemu. Zajedno ćemo reći Kongresu da prihvati dvostranački zakon o sigurnosti granica. To je najteži i najučinkovitiji prijedlog zakona koji je ova zemlja ikad vidjela. Zašto to ne bismo zajedno obavili? Radimo za američki narod, rekao je Biden.

No Trump je ponovno oštro kritizirao Bidenovu migrantsku politiku i način upravljanja graničnim kontrolama.

  • Ovo je invazija Joea Bidena. Zovem ga pokvareni Joe jer je pokvaren. Grozan predsjednik, najlošiji kojeg je ova zemlja ikad imala. Dopušta tisućama ljudi iz Kine, Jemena, Konga, Sirije da uđu u SAD. Neke od tih nacija nisu prijateljski raspoložene prema nama. Pomogao je u transportu cijelih kolona vojno sposobnih muškaraca. Bidenov migrantski kriminal pregazit će Sjedinjene Države, poručio je Trump. (T.V./Dnevnik/HRT)