Aktualno OG sada Ogulin

Ogulin domaćin stručnog skupa “Obilježavanje 150. godišnjice rođenja dječje književnice Ivane Brlić-Mažuranić”

U ogulinskom Pučkom otvorenom učilištu održan je Međužupanijski stručni skup pod nazivom “Obilježavanje 150. godišnjice rođenja dječje književnice Ivane Brlić-Mažuranić”. Ovaj cjelodnevni skup organizirali su Agencija za odgoj i obrazovanje i ogulinski Dječji vrtić “Bistrac”. U radu stručnog skupa sudjelovali su brojni dionici iz Karlovačke županije, ali i iz ostalih dijelova Hrvatske.

Prilikom otvaranja skupa, viša stručna savjetnica za predškolski odgoj Agencije za odgoj i obrazovanje prof. Slađana Domladovac  predstavila je plan i program rada, te predavače. Potom je uime Grada Ogulina riječi dobrodošlice okupljenima uputila Ivana Salopek, pročelnica u gradskoj upravi. U nastavku je sudionike skupa pozdravila i ravnateljica ogulinskog vrtića “Bistrac” Anita Domitrović. Priliku je iskoristila kako bi okupljenima predstavila rad ogulinskog vrtića, ali i kulturne i prirodne znamenitosti i ljepote našeg grada.

Tijekom dana sudionici skupa su imali priliku poslušati brojna plenarna predavanja koja su, između ostalog, tematizirala utjecaj i značaj književnog stvaralaštva naše najpoznatije Ogulinke u radu sa djecom. Sudionici skupa su sudjelovali i u radu tematskih radionica, a imali su priliku čuti i primjere iz prakse.

Osim navedenog, sudionici stručnog skupa su tijekom poslijepodneva ujedno posjetili i ogulinski Zavičajni muzej, te Ivaninu kuću bajke.