Aktualno OG sada Ogulin

Potpisan ugovor za izgradnju vodovoda u Gornjim Dubravama i Popovom selu

Kao što smo već pisali, tvrtki Vodovod i kanalizacija Ogulin su odobrena sredstva za provedbu projekta izgradnje vodovodnih ogranaka naselja Jusići, Kukići, Miščevići i Vucelići na području Gornjih Dubrava te glavnog dovodnog cjevovoda za naselje Popovo Selo. Radi se o sredstvima Europske unije, namijenjenim za Nacionalni plan oporavka i otpornosti (dalje NPOO).

Projekt je na natječaj prijavljen 2021. godine, u mandatu Bojana Prebežića, sadašnjeg direktora tvrtke Vodovod i kanalizacija Ogulin. Nadležno tijelo je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, provedbeno tijelo su Hrvatske vode, korisnik je Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ogulin, a partner na projektu je Grad Ogulin.

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović i direktor tvrtke Vodovod i kanalizacija Ogulin Bojan Prebežić  u Hrvatskim vodama u Zagrebu potpisali su ugovore za dodjelu sredstava i za sufinanciranje. Prihvatljivi troškovi iznose 1.450.491,00 eura, od čega će EU financirati 80% iznosa ili 1.160.392,80 eura, Hrvatske vode financiraju 10% iznosa, odnosno 145.049,10 eura, a Grad Ogulin i tvrtka Vodovod i kanalizacija Ogulin financiraju po 5% spomenutog iznosa , odnosno po 72.524,55 eura.

Idući korak je provedba postupka javne nabave za izvedbu radova.