Aktualno OG sada Ogulin

Poziv za sudjelovanje na 28. smotri izvornog folklora Karlovačke županije “IGRA KOLO” 2024

“Poštovane čuvarice i čuvari tradicijskih vrijednosti Karlovačke županije, s radošću vam se obraćamo povodom Smotre izvornog folklora Karlovačke županije Igra kolo, vrijedne manifestacije koja već 28 godina veliča i slavi povijest, starinu, kulturu i identitet i kojom se sva ljepota Karlovačke županije i RH isprepliće s povijesnim i kulturnim vrijednostima, a šarenilo boja i tradicijske melodije donose živost i optimizam koji dotiče srca svih sudionika i posjetitelja.  Kao organizatori ponosni smo što je Smotra izvornog folklora Karlovačke županije Igra kolo karika u tom procesu očuvanja starine, običaja i sjećanja na neka prošla vremena bez kojih ne bismo danas bili to što jesmo”- objavljeno je, među ostalim, na društvenim mrežama.

U tom duhu, pozivaju sve zainteresirane na prijavu, te žele da svojim sudjelovanjem popratite ovogodišnje Igra kolo i da radost  pjesme i plesa, te narodnih nošnji, podijelite sa sudionicima i posjetiteljima 1. i 2. lipnja 2024. godine.
Prijavnice treba dostaviti  najkasnije do  2. svibnja 2024. godine do 17 sati, a radi izrade programa Smotre. Nakon navedenog datuma više neće biti moguće zaprimiti nove prijave.