Aktualno OG sada Ogulin

Dva sata “aktualca”

Današnja sjednica Gradskog vijeća grada Ogulina počela je izvješćem o radu  Policijske postaje Ogulin, koje je podnio načelnik  Goran Vukelja. On i njegove kolege dobili su samo pohvale za njihov rad, a prema riječima gradonačelnika Domitrovića, odlično su surađivali i sa gradskom upravom.

Sjednica je nastavljena Aktualnim satom. Otvorila ga je Anđelka Salopek (HDZ) upitavši kada grad misli platiti naknadu za šumski doprinos, kako bi se proširila Poduzetnička zona, te kako gradonačelnik komentira izjave gradskog vijećnika Filipa Šehovića na društvenim mrežama, vezano uz “slučaj Walter”. Gradonačelnik Domitrović odgovorio je da više od 5 godina čekaju da administracija riješi zonu, a vrijednost etata porasla je na čak 17,6 milijuna kuna, što je enormna cijena koju bi trebali platiti građani za nešto čega više nema. To je reketarenje, rekao je, te dodao da je od predsjednice HDZ-a očekivao životno važna pitanja, a ne ono o jednoj objavi na društvenim mrežama, gdje se radi o stihu pjesme.

Filip Šehović (SDP) pitao je je li nakon posjeta ministra Bačića Karlovačkoj županiji država dodijelila državnu imovinu i gradu Ogulinu, a Marin Puškarić (DP) osvrnuo se na dodjele socijalnih naknada umirovljenicima, te ugovor o dovoženju smeća na Sodol koji nije dostupan javnosti. Vjerojatno je riječ o gospođi koja nije ponijela zahtjev na vrijeme, pa naknadu nije dobila, rečeno je u odgovoru, a direktorica SKG-a Sanja Tomić  pojasnila je detalje ugovora vezane uz Sodol, za koji se zanimala i Ljiljana Šušnjar (SDP). Tamo se gradi vaga i vrši sanacija, jer  Babina Gora vjerojatno još dugo neće biti u funkciji.

Matija Palalić (HDZ) pitao je planira li se vodoopskrba za nekoliko obitelji na Bukovici, te hoće li gradska uprava povećati plaće djelatnicima gradske uprave i u gradskim tvrtkama i ustanovama, kao što je učinjeno na državnoj razini. “Mi  radimo u skladu sa mogućnostima”- odgovorio je gradonačelnik Domitrović, a direktor Vodovoda i kanalizacije Bojan Prebežić pojasnio je situaciju sa vodom i pozvao ih da dođu riješiti nejasnoće.

Milan Sabljak (HDZ) rekao je da je šteta što još ne radi sortirnica, a kako se moglo čuti u odgovoru gradonačelnika, niti jedna od ukupno 12 u Hrvatskoj još nije u funkciji.

Josip Puškarić (HDZ) pitao je kakvi su planovi za održavanje nerazvrstanih cesta i osvrnuo se na stanje groblja Sv. Petar, gdje je nužna sanacija jednog zida.

Zlatko Mrvoš (SDP) osvrnuo se na prometnu nezgodu kombija  Prve osnovne škole, a štetu je  platila Sportska zajednica, te je pitao tko je to odobrio. Gradonačelnik Domitrović potvrdio je da se to dogodilo, a račun je plaćen bez znanja članova Izvršnog odbora i predsjednika SZGO.

Jurica Pribanić (SDP) zanimao se u kojoj je fazi pripajanje ogulinskog Vodovoda Karlovcu, što je gradonačelnik ocijenio žalosnim, a tu odluku morat će uskoro  donijeti Gradsko vijeće.

Nataša Todorović (SDP) zatražila je odgovor na pitanje o  tijeku radova u Pučkom otvorenom učilištu, čija se energetska obnova,  kako je rečeno, očekuje do kraja godine, a radovi u kino dvorani odvijaju se prema planu. No, prema riječima gradonačelnika, prilikom postupka razdvajanja imovine Pučkog i Zavičajnog muzeja, utvrđene su malverzacije u vrijednosti od oko 100 tisuća kuna. Stoga će ići na dopunu kaznene prijave.

Momir Jakšić (SDP) pitao je zašto spremnici za otpad nisu u funkciji, što je, navedeno je u odgovoru,  vezano uz sortirnicu, a govorio je i o Domu Mjesnog odbora Sv. Jakov, gdje su postavljene slike samo bivših predsjednika Tuđmana i Grabar-Kitarović, ali ne i Mesića i Milanovića. Upozorio je  da to nisu prostorije HDZ-a, te ukazao i na neprimjerene izjave i uvrede supruga Anđelke Salopek na njegov račun, objavljene na društvenim mrežama.

Ivica Porubić (HDZ) osvrnuo se na rušenje jedne obiteljske kuće za potrebe proširenja prometnice, te kapacitet Sodola.

Pitanje Ljiljane Gračanin (SDP) odnosilo se na most u Lomostu, čija rekonstrukcija, rekao je gradonačelnik Domitrović, košta više od 330 tisuća eura, a nada se da će biti završena u ovoj godini.

Neven Ivošević (SDSS)  govorio je o sanaciji nerazvrstanih cesta i pitao kad će biti u funkciji podvožnjak Brestovac – Hreljin. Gradonačelnik će odgovor tražiti o ŽUC-a, koji mora sve dovesti u stanje kakvo je bilo prije.

Na kraju je Marinko Herman (SDP) upitao je li se povećala cijena komunalne naknade. Odgovorio je zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja, rekavši da te priče po društvenim mrežama nisu točne, prezentiravši i cijene po gradovima naše Županije.

Snimku Aktualnog sata u cijelosti, moći ćete pogledati na našem portalu.