Aktualno OG sada Ogulin

Prihvaćena izvješća o radu gradskih tvrtki i ustanova

Nakon Aktualnog sata, današnja sjednica Gradskog vijeća nastavljena je izvješćem o radu i poslovanju Pučkog otvorenog učilišta. Financijska revizija u Pučkom otvorenom učilištu ustanovila je desetak nepravilnosti, utvrđene do 2018. godine, sve su otklonjene, ali Klub HDZ-a zato nije podržao izvješće. Na pitanje vijećnika Zlatka Mrvoša (SDP) protiv koga su podnesene prijave, ravnateljica Učilišta Blanka Poljak Franjković kratko je odgovorila da su kaznene prijave podnesene  u svibnju 2018. s nadopunom godinu kasnije, međutim, o svemu nije mogla više govoriti.

Gradonačelnik Domitrović pohvalio je rad ravnateljice Poljak Franjković, a sve spomenute  nepravilnosti ne odnose se na rad u njenom mandatu.

“Podizana je gotovina bez pokrića, prodavani eksponati…sve ćemo to objaviti građanima, nadopunjuje se kaznena prijava”-rekao je gradonačelnik Dalibor Domitrović.

Mladen Žilić upoznao je vijećnike  s radom Javne vatrogasne postrojbe. Potom su izvješće podnijele ravnateljica  Dječjeg vrtića Bistrac Anita Domitrović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Anita Brozović Šolaić, zamjenica ravnateljice Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke Žana Kirasić,  te ravnateljica Zavičajnog muzeja Ogulin Ana Krznarić. O tim izvješćima, detaljnije ćemo izvještavati narednih dana.